MM-kultaleijona Juhani Tyrväinen lensi erikoisella tavalla suihkuun – tuomareilta anteeksipyyntö

Mikko Manner vei viivelähdöt ja trapin Ruotsiin:"Jätkät on innoissaan" 6:41
Mikko Manner vei viivelähdöt ja trapin Ruotsiin: "Jätkät on innoissaan."

Kevään 2019 MM-kultaleijona Juhani Tyrväinen koki maanantaina erikoisemman kohtalon Ruotsin SHL-liigassa. Tyrväinen lensi pihalle ottelussa Timråta vastaan. Ottelun tuomaristo pahoitteli tuomiota jälkikäteen.

Tapauksen juuret ulottuvat ottelun kolmannen erän loppuhetkille. Ulosajoon johtaneessa tilanteessa Luulaja-hyökkääjä Tyrväinen nosti mailansa ylös. Samaan aikaan ottelun toinen linjatuomari oli tulossa poimimaan kiekon Tyrväisen edestä.

Suomalaissentterin maila osui epäonnekkaasti tuomaria kasvojen alueelle.

Tuomareiden kokoontumisen jälkeen Tyrväiselle tuomittiin ulosajo.

– Tulimme siihen lopputulokseen, että hän teki protestieleen, mikä osui linjatuomaria päähän. Puhutaan työturvallisuudesta, ottelun toinen päätuomari Christoffer Holm selitti tilannetta Expressenille.

– Jälkikäteen, kun näimme tapauksen videolta, tajusimme, että se oli vahinko. Hän ei yrittänyt tarkoituksella osua päähän. Emme voi kuin pahoitella lopputulosta. Yritämme toimia seuraavalla kerralla oikealla tavalla, Holm jatkoi.

Video tilanteesta:

Holm vetosi siihen, että SHL:ssä tuomarit eivät voi katsoa kyseisen kaltaisia tilanteita videolta. Täten tuomarit joutuivat toimimaan pelkästään omien tulkintojensa varassa.

Tyrväisen saama pelikielto poistettiin ottelun virallisesta pöytäkirjasta.

Luulaja hävisi maanantain Timrå-ottelun jatkoajalla 3–4.

Luulaja johtaa SHL:ää ennen tiistain kierrosta. Timrå on puolestaan sarjassa viimeisenä.

Lue myös:

    Uusimmat