MM-kisoissa lauantaina: Iivo Niskanen kohutulla tavalla kehiin – juhliiko Krista Pärmäkoski mitalia?

Hiihdon MM-kisat jatkuvat Itävallan Seefeldissä lauantaina ja suomalaisia menestysodotuksia on etenkin hiihtotähti Krista Pärmäkosken kohdalla.

Sekä naiset että miehet sivakoivat tänään yhdistelmäkilpailun, naiset 2x7,5 kilometrin ja miehet 2x15 kilometrin matkan.

Pärmäkoski on saavuttanut yhdistelmäkilpailussa olympiapronssia viime vuonna Pyeongchangissa ja MM-hopeaa 2017 Lahdessa. Pärmäkoski on tälläkin kaudella kuulunut naisissa kärkikaartiin, ja häntä pidetään matkan mitalisuosikkina. Ylivoimainen kultakandidaatti on toki Norjan Therese Johaug, joka on voittanut tällä kaudella kaikki seitsemän hiihtämäänsä maailmancupin normaalimatkan kisaa.

Miesten puolella moni piti yllättävänä Iivo Niskasen päätöstä osallistua jo lauantain yhdistelmäkisaan, sillä heti sunnuntaina vuorossa on perinteisen hiihtotavan parisprintti, jossa Niskasta ja hänen pariaan Ristomatti Hakolaa pidetään varteenotettavina mitaliehdokkaina.

Yhdistelmäkilpailussa Niskasen harteilla eivät leiju mitaliodotukset, mutta hän sanoi pitävänsä matkaa "hyvänä saumana nostattaa virettä kahden kisan kautta kohti päämatkaa". Niskasen pääkilpailu on ensi viikon keskiviikkona hiihdettävä 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla, jolla hän puolustaa mestaruutta.

Lauantaina tulessa ovat myös mäkimiehet. Perjantain karsinnasta suurmäen kilpailuun selvittivät suomalaisista tiensä Antti Aalto, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen.

Lauantain kisaohjelma: 

Aika
Lauantai 23.2.
Kilpailu
Suomalaiset
12.00MaastohiihtoYhdistelmäkisa, 2x7,5km, naisetKrista Pärmäkoski, Laura Mononen, Johanna Matintalo, Eveliina Piippo
13.30MaastohiihtoYhdistelmäkisa, 2x15km, miehetIivo Niskanen, Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Antti Ojansivu
15.30MäkihyppyHS130, miehetAntti Aalto, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen

Lue myös:

    Uusimmat