Mixu Paatelainen: "Meidät ryöstettiin"

Katso HIFK:n ja Interin välisen Suomen cup -välierän kohokohdat tästä.

HIFK pettyi karvaasti jalkapallon miesten Suomen cupin välierässä, kun se hävisi kotikentällään Interille 2–3. Helsinkiläiset johtivat peliä, saivat 1–1-tasoituksen jälkeen uuden sauman mennä keulille, mutta turkulaisten David Accam repi eron karun isoksi maaleillaan 68. ja 80. minuutilla.

– Hallitsimme, muttemme hyödyntäneet paikkojamme. Meidät ryöstettiin, omasta syystämme, HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen harmitteli.

Alusta lähtien ottelun kaikki 1 897 katsojaa näkivät, että varova ja toisen virheiden kyttääminen ei kuulunut kummankaan joukkueen suunnitelmaan. Molemmat hyökkäsivät läpi taiston rohkeasti, ja peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän.

Puolen tunnin pelin jälkeen HIFK:n Ifeanyi Ani huudatti pohjoisen päädyn fanikatsomoa laukomalla komeasti 25 metristä pallon verkkoon. Helsinkiläisjoukkueen johto piti vain kymmenkunta minuuttia, kun Aleksi Paananen sai kurotusohjauksella iskettyä boksista 1–1-tasoituksen.

HIFK:lle koitti pari saumaa niitata uusi johto ennen tunnin täyttymistä. Sitten sankariksi nousi ghanalainen laitahyökkääjä Accam.

– Kova taistelu, ja peli oli varmaan ihan viihdyttävä. Kotijoukkueen kannattajat eivät ole iloisia, meidän kannattajamme – kiitos, oli hyvää mölyä. Kyllä me ansaitsimme tämän (finaalipaikan), Interin Petteri Forsell kuvasi.

– Jouduimme puolustamaan paljon enemmän kuin viimeksi heitä vastaan. Kyllä heillä (HIFK) on laatua ja ihan sauma säilyä liigassa. Alkukaudesta eivät vakuuttaneet, mutta ovat vahvistuneet selvästi, Interin pelin dynamo Forsell sanoi.

HIFK:n Paatelainen kiitteli kuultuaan Forsellin arviot.

– Olemme kehittyneet, mutta vielä on petraamista. Teemme vielä hölmöjä virheitä, että emme pysty voittamaan.