Mittava NHL-ura alkoi ennen Patrik Laineen syntymää – eikä ota päättyäkseen: huikaiseva ennätyslukema hyökkääjäkonkarin ulottuvilla

Patrik Laine odottaa tietoja NHL:stä:"Jos fiksummat päättävät, että pelataan, niin sitten tehdään niin" 7:16
Patrik Laine kertoo MTV Urheilun haastattelussa pelaamisestaan, kehittymisestään ja NHL:n tilanteesta.

Kun Patrick Marleau, 40, aloitti NHL-uransa kaudella 1997-1998, monet nykyisen liigan suurimmista tähdistä eivät olleet vielä edes syntyneet.

Marleaun pelatessa ensimmäisiä otteluitaan San Jose Sharksissa esimerkiksi Patrik Laine, Cale Makar ja Elias Pettersson eivät olleet vielä nähneet päivänvaloa.

Pittsburgh Penguinsissa NHL-kauden keskeytyessä pelannut Marleau ei ole kuitenkaan ainoastaan kokenut pelaaja, sillä hän ei ole mittavalla urallaan myöskään juuri jättänyt pelejä välistä. Marleau on ollut pelaavassa kokoonpanossa uskomattomat 854 ottelua peräkkäin.

Hän on myös lähes huomaamatta noussut NHL:ssä eniten otteluita pelanneiden pelaajien listan kärkipäähän. Tilaston kärkisijaa pitää yhä hallussaan vuosina 1949-1980 NHL:ssä pelannut Gordie Howe 1767:lla ottelulla, mutta Marleau on listassa jo viidentenä 1723 ottelulla - siis vain 45 ottelun päässä kaikkien aikojen ykkössijasta. 

Howen ja Marleaun välistä löytyvät NHL-uransa jo päättäneet Mark Messier, Jaromir Jagr ja Ron Francis.  

Lue myös:

    Uusimmat