Miten käy Tokion olympialaisten 2020? KOK:lta vahva ilmoitus

3:04
Tiistain Tulosruudussa käsiteltiin koronaviruksen vaikutuksia urheiluun.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK uskoo edelleen, että Tokion 2020 kesäolympialaiset voidaan järjestää normaalisti. Samalla KOK ilmoitti tiistain tiedonannossaan, että se seuraa koronavirustilannetta yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa ja välittää tiedot kansallisille olympiakomiteoille.

Urheilijoita KOK kannusti jatkamaan valmentautumista ensi kesän kisoihin.

–  Tuemme urheilijoita välittämällä oleellista tietoa heille ja heidän kansallisille olympiakomiteoilleen. Välitämme heille tuoreimman tiedon tilanteen kehityksestä, tiedonannossa ilmoitettiin.

Taustalla laajaa yhteistyötä

KOK korosti laajaa yhteistyötä, jota eri järjestöt tekevät kisojen järjestämiseksi muuttuneessa tilanteessa. Se kiitti esimerkiksi G7 maiden johtajia Japanin saamasta tuesta. Siinä yhteydessä tiedonannossa siteerattiin Japanin pääministeriä Abe Shinzoa.

–  Haluan, että olympiakisat ja paralympialaiset järjestetään häiriöttä. Samalla todistamme, että ihmiskunta pystyy kukistamaan uuden koronaviruksen, ja tässä asiassa olen saanut tukea G7-maiden johtajilta, Shinzo kiittää.

Kisajärjestelyt jatkuvat, ja olympialaisten karsintaturnauksia jatketaan, kun se on taas mahdollista. KOK vakuuttaa, että kaikki jatkuu eri toimijoiden terveyttä vaarantamatta.

Tärkeimmäksi periaatteekseen KOK ilmoitti "kaikkien asianosaisten ihmisten terveyden suojelun ja viruksen leviämisen hillinnän". Toinen päämäärä on "turvata urheilijoiden ja olympiaurheilun etu".

Tokion olympialaiset on tarkoitus avata 24. heinäkuuta. Kisat päättyvät 9. elokuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja