Miten käy Renaultin F1-projektin? – tallipomo rauhoittelee kohua

Renaultin F1-projektin toimitusjohtaja Cyril Abiteboul tyrmää huhut, joiden mukaan Renaultin F1-projekti olisi uhattuna Renault-konsernin pääjohtajan Carlos Ghosnin pidätyksen ja erottamisen jälkeen.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Ghosn pidätettiin Japanissa, kun paljastui, että hän oli jättänyt ilmoittamatta tulojaan viranomaisille noin 38 miljoonan euron edestä. Konserni antoikin Ghosnille potkut. Pääjohtajana toimii tällä hetkellä Thierry Bollore, joka aiemmin on toiminut konsernin operatiivisena johtajana.

Abiteboulin mukaan suunnitelmat eivät muutu.

– Viestini on selvä. Renaultin projektisuunnitelmat pysyvät ennallaan, kuten Nissanin ja Mitsubishinkin.

F1 on osa tätä operaatiota. Se on hyvin tunnettu sarja, josta saa paljon julkisuutta. Syy, miksi tulimme mukaan 2015, oli saada julkisuutta ja kehittää teknologiaamme, Abiteboul sanoi Abu Dhabissa perjantaina.

F1 on olennainen osa Renaultin markkinointisuunnitelmaa ja palvelee merkittävällä tavalla teknologiakehitystäkin.

– Ei ole syytä, että noista asioista yhtäkkiä luovuttaisiin. F1 oli hyvä asia ennen ja tulee olemaan hyvä asia jatkossakin, Abiteboul painottaa.

Ghosnilla oli kyllä paljon vaikutusvaltaa Renaultin päätöksessä palata F1:ssä tehdastalliksi.

– On reilua sanoa, että Carlos Ghosn oli isossa roolissa 2015, kun tulimme mukaan, mutta kyse ei ollut yhden miehen showsta. Päätös tehtiin useampien kokousten jälkeen ja siitä vastasi yhtiö, ilmoittaa Abiteboul.

Abiteboulilla ei ole tietoa, että Bollore haluaisi muuttaa suunnitelmia.

– On yhä omissa käsissämme, että saavuttaisimme parhaita tuloksia yhtiön eduksi. Minulla ei ole epäilystä, etteikö Thierry Bollore haluaisi jatkaa F1:ssä.


Lue myös:

    Uusimmat