Mitali tuli! Naisleijonat nousi kohujen keskeltä upeaan loppuhuipennukseen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on voittanut pronssia Pekingin olympialaisissa. Pronssiottelussa Naisleijonat kaatoi Sveitsin 4-0.

Suomi johti ottelua pitkään Viivi Vainikan avauserässä tekemällä 1-0-maalilla. Sveitsillä oli paikkansa tasoitukseen, mutta lopulta Susanna Tapani onnistui viemään Naisleijonat 2-0-johtoon kolmannen erän alussa.

Nelli Laitisen upea laukaus päästi Suomen jo kolmen maalin karkumatkalle reilut kuusi minuuttia ennen loppua. Neljännen maalin iski päätösminuutilla Michelle Karvinen.

Olympiapronssi on Naisleijonille historian neljäs. Aiemmin Suomi on yltänyt samaan vuosien 1998, 2010 ja 2018 talviolympialaisissa.

Joukkueen valmistautumista haittasi kohu maalivahti Noora Rädyn jättämisestä ulos kisoista. Ykkösmaalivahdiksi valittu Anni Keisala päätti olympialaiset komeaan nollapeliin.