Mitä toimitusjohtajan vaihtuminen tarkoittaa Nokialle? – "Uuteen kehitysvaiheeseen uutta johtajuutta"

Lähteekö Nokian suunta ylöspäin johtajan vaihdon myötä? Analyytikko kertoo, mitä Nokian iso muutos tarkoittaa 6:58
Lähteekö Nokian suunta ylöspäin johtajan vaihdon myötä? Analyytikko kertoo, mitä Nokian iso muutos tarkoittaa

Rajeev Suri tulee jättämään tehtävänsä toimittuaan Nokian ja Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana yli kymmenen vuotta. Pekka Lundmark siirtyy Nokian toimitusjohtajaksi syyskuun alusta. Mitä tämä tarkoittaa yhtiölle?

Inderesin analyytikko Mikael Rautanen arvio MTV Uutiset Livessä, että ilmoitus Nokian uudesta toimitusjohtaja kielii siitä, että yhtiö tarvitsee muutosta.

– Nyt siirrytään vähän kuin uudelle aikakaudelle Nokian kehityskaarella. Ja on luonnollista, että tämmöiselle uudelle aikakaudelle uuteen kehitysvaiheeseen tuodaan uutta johtajuutta mukaan, Rautanen.

Rautanen huomauttaa, että Nokialla on ollut viime aikoina haasteita, jotka ovat olleet odotettuja syvempiä. Myös näitä haasteita varten uusi johto on hänen mukaansa luonnollinen ratkaisu.

Vielä ei ole tietoa siitä, kuinka Lundmarkin paikka johdossa tulee vaikuttamaan Nokian toimintaan, mutta miehen puhe tiedotustilaisuudessa saattoi Rautasen mukaan vihjailla tulevasta.

– Ehkä Lundmarkin puheessa oli tietty sävy tästä yritysasiakaspuolesta ja teollisuussektorista Nokian asiakaskuntana. Eli Nokiahan on perinteisesti palvellut hyvin vahvasti operaattoreita, ja nyt Lundmark tuo ehkä yrityspuolelle vahvempaa osaamista.

"Paljon on haasteita vielä yhtiöllä ratkottavana"

Rautasen mukaan Rajeev Surilla oli vahva visio siitä, mihin Nokiaa viedään ja näkemys siitä, mihin verkkomarkkinat tulevat menemään seuraavalla vuosikymmenellä.

– Paljon on haasteita vielä yhtiöllä ratkottavana, ja ehkä Lundmarkilla tulee olemaan sitten mietittävänään, mitä palasia mahdollisesti Nokiassa on sellaisia, joihin halutaan panostaa ja investoida, ja onko siellä jotain osia, jotka myydään, jotta saadaan lisää panoksia investoida kasvuun valituilla strategisilla alueilla.

– On mahdollista, että Nokia joutuu vielä trimmaamaan myös kulurakennetta ja toteuttamaan isoja sisäisiä uudistuksia, Rautanen aprikoi. 

Lue myös:

    Uusimmat