Mainos

Mitä tehdä, kun kumppani ei halua käyttää vihkisormusta?

Kolumnisti Rowan Pelling neuvoo mitä pitäisi tehdä, kun kumppani ei usko avioliittoon eikä aio käyttää vihkisormusta?


Kysymys: Rakastan poikaystävääni, mutta hän on sitoutumiskammoinen. Hänen vanhempansa erosivat, kun hän oli viisivuotias. Hän suhtautuu avioliittoon hyvin negatiivisesti. Lapsia kumppanini kuitenkin haluaisi. Itse en aio hankkia lapsia, ellemme mene naimisiin. Nyt poikaystäväni on suostunut maistraattihäihin, mutta ei koskaan aio käyttää vihkisormusta. Hän myös sanoo, ettei usko kenenkään voivan olla täysin uskollinen koko elämäänsä.

Vastaus: Miehet ovat usein päättämättömiä avioliiton suhteen. On kuitenkin tärkeää määritellä tarkemmin mitä hän todella ajattelee. Kenties hän on vain normaali mies, jonka mielestä romantiikka on täyttä hömppää. Aikana, jolloin puolet avioliitoista päättyy eroon (usein uskottomuuden takia), voi myös sulhasesi asenteen liittoa kohtaan ymmärtää.

On mahdollista, ettei hän pelkää avioliittonne päättymistä, mutta voi pitää sitä hieman tekopyhänä instituutiona. Tunnen monia pariskuntia, jotka naimisiin mennessään ottivat vihkivalansa tosissaan, mutta huomasivat myöhemmin rakastuneensa toiseen ihmiseen.

Ajatus vihkisormuksen käyttämisestä voidaan nähdä monelle tavalla. Sinä määrittelet sen merkkinä siitä, ettei hän ole sitoutunut sinuun eikä halua näyttää olevansa naimisissa. Tämä voi olla totta: sormus painaa toisten kättä enemmän kuin toisten. Oma aviomieheni ei käyttänyt sormusta, mutta se häirinnyt minua. Monet miehet pitävät vihkisormuksia turhana perinteenä.

En usko, että sormuksen käyttämisestä kieltäytyminen osoittaa sitoutumisen puutetta. Totta puhuen miehet, jotka aikovat pettää, voivat ottaa sormuksen pois sormestaan milloin tahansa. Tiedän myös uskottomia miehiä, joiden sormessa kimmeltää aina sormus.

Sinun täytyy ottaa selvää onko miehesi kohdalla kyseessä kyyninen suhtautuminen avioliittoon vai skeptinen suhtautuminen suhteeseenne? Kysyisin häneltä suoraan, kumpi häntä ahdistaa: ajatus avioliitosta vai suhteenne? Rakastaako hän sinua kuten sinä häntä? Se on nimittäin tärkeämpää kuin vihkisormuksen käyttö.

Kuten teidänkin kohdallanne seitsemäs vuosi on parisuhteessa klassinen virstanpylväs, jolloin yleensä tutkaillaan mitä elämältä tahdotaan. Et varmasti halua lapsia miehen kanssa, joka miettii jo häipymistä.

Mieti näyttelijätär Kate Winsletin kohtaloa. Lähteen mukaan hän kertoi avioliittonsa päättyneen, sillä ohjaaja-aviomies Sam Mendes oli kertonut, ettei usko olevansa onnellinen vain yhden naisen kanssa koko loppuikänsä. Eikö tällainen tieto pitäisi paljastaa jo suhteen alussa?

Eräs nainen, jonka mies ei halunnut naimisiin, toimi eri tavalla. Hän hankki tämän kanssa neljä lasta ennen kuin meni naimisiin. Hän tiesi, ettei mies kosisi ellei näkisi miten onnellista perhe-elämä on.

Totuus on, että jos rakastat kumppaniasi ja haluat hänen kanssa naimisiin, hyväksy hänet juuri sellaisena epäromanttisena olentona kuin hän on. Jos hän kuitenkin suostuu naimisiin, koska se on tärkeää sinulle ja hyvä tapa kasvattaa lapsia, toivotan teille onnellista tulevaisuutta.

(MTV3 Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.