Mainos

Mitä lahjaksi sisustajalle?

Mitä lahjaksi himosisustajalle, jolla oikeastaan on jo kaikkea? Lahjan valitseminen asuntonsa tyylistä tarkalle on usein vaikeaa.

Sisustuslahjoja kannattaa hankkia vain, jos olet aivan varma lahjan saajan mieltymyksistä. Riskinä on omaan tyyliin sopimattoman lahjan päätyminen armottomasti kaappiin tai kierrätykseen pian lahjan antajan lähdettyä.

Lähetä tonttu tiedustelemaan toiveita

Jos et ole sataprosenttisen varma sisustushullun ystävän tai sukulaisen mausta, vaihtoehtoja on kaksi: pidättäydy esineiden hankkimisesta ja valitse vaikkapa viinipullo, tai ota etukäteen selvää, onko aikomasi lahja mieleinen. Kuuntele pitkin vuotta, mitä ystävä kaipailee kotiinsa tai laita joku kolmas osapuoli tontuksi asiaa utelemaan. Kaikkein vaivattominta on tietenkin itse kysyä suoraan.

Jos tiedät lahjan saajan keräävän esimerkiksi jotain tiettyä merkkiä tai sarjaa keittiöönsä, on helppo kääriä pakettiin jotain pientä sarjaa täydentämään. Iittalan ja Arabian joka kodin perussarjoja saa kaikkialta, ja niitähän ei voi koskaan olla liikaa… Sama koskee monia klassikkoesineitä tai design-keittiövälineitä, joiden saaja ilahtuu yleensä aina, riippumatta siitä, onko hyllyssä jo samanlainen ennestään vai ei.

Lahjakortti on helppo ratkaisu

Jos tiedät lahjansaajan olevan erityisen tarkkaa sorttia, eikä tippaakaan keräilyhenkinen, on lahjakortti johonkin nettikauppaan tai sisustusliikkeeseen silloin varma ratkaisu. Helpoimmin toimivat suurten ketjujen kortit, jotka voi lunastaa missä liikkeessä tahansa. Paljon persoonallisempaa on kuitenkin lahjoittaa kortti johonkin pienempään putiikkiin tai antiikkiliikkeeseen.

Muilta ystäviltä tai sukulaisilta voi kysellä etukäteen, olisivatko he kiinnostuneita osallistumaan kimppalahjaan – yleensä aina löytyy joku, joka tahtoo säästää shoppailun vaivan, ja kun lyötte hynttyyt yhteen, lahjakortin summasta tulee saajalleen mukavampi.

Aineeton lahja on ekologinen

Sisustajan joululahjan ei tarvitse olla tavara. Aivan yhtä paljon ilahduttaa vaikkapa lahjakortti entisöintikurssille tai sisustussuunnittelijan palveluihin. Aineeton lahja on usein tavaraa eettisempi. Se työllistää palveluntarjoajia ja on myös ekologinen – eihän sitä tarvitse pakatakaan muuhun kuin kirjekuoreen.

Jos olet itse kätevä käsistäsi, mukava vaihtoehto on myös tarjota omaa työtään joululahjana: remonttiapu, verhojen lyhennys, repsottavan seinän tapetointi tai mikä tahansa käytännön apu on monelle sisustuspuuhastelijalle tervetullut yllätys.

Lehti tai harrastuskirja

Innokas kodinlaittaja ilahtuu varmasti myös jonkin sisustuslehden vuosikerrasta tai kirjapaketista. Poimi kirjakaupasta mukaasi ystävän harrastukseen sopiva sisustusopas- tai ideakirja: nikkarille nikkarointikirja, ompelijalle ompeluideoita tai trendikkäälle uusimpia suuntauksia esittelevä opus.

Lehtitilaus ilahduttaa lahjan saajaa läpi vuoden, ei vain jouluaattona. Suomessa ilmestyy useita laadukkaita sisustuslehtiä, joten ongelmana on vain tehdä valinta niiden välillä. Jos kaikki kotimaiset jo tulevat, ei ulkomailtakaan tilaaminen ole nykyään hankalaa, vaikeaa tai kallista.

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus

Kuvat: Aarikka, Art4u, Finlayson, SXC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.