Mitä ihmettä? Kiinan olympiamaisemien vakionäky huvittaa suomalaishuippua – "Aikaa voi mennä sata vuotta"

Pekingin olympialaisten hiihto- ja lumilautalajikeskuksessa Zhangjiakoussa liikkuneet eivät ole voineet välttyä erikoiselta näyltä. Olympiamaisemiin on nimittäin "istutettu" tuhansia puita hieman kummallisella tavalla. 

Tuhansia istutettua havu- ja lehtipuita, jotka on tuettu kymmenillätuhansilla puunrungoilla. 

Juttu jatkuu kuvien alla. 

Tämä näky on tullut tutuksi, kun taivaltaa kisapaikkojen ja hotellien välejä linja-autolla Zhangjiakoun vuoristomaisemissa.   

Sen on pistänyt merkille myös Suomen olympiajoukkueen ampumahiihtäjä Tero Seppälä, joka on koulutukseltaan metsätalousinsinööri. 

– Se on jännä, että ne on tuettu kaikki. Siinä on tarvittu neljä samankokoista puuta tukemaan sitä yhtä istutettua, Suomen ampumahiihtomaajoukkueen huippunimi Seppälä toteaa hymyillen.

Seppälä on saanut vertailukohtia erilaisista metsistä reissatessaan maailmancup-kiertueella.  

– Joskus täällä voi olla vielä samannäköistä kuin jossain Pokljukassa, että on kunnon metsät, mutta aikaa voi mennä sata vuotta, ampumahiihtäjä naureskelee.

Pekingin olympiahaun yhteydessä kuultiin lupauksia, että suorituspaikat ovat jatkossa miljoonien turistien käytössä. Ainakin Zhangjiakoun puuistutukset tuoksahtavat vahvasti väliaikaisratkaisulta. 

Pekingin olympialaisten miesten ampumahiihdot jatkuvat 10 kilometrin sprinttikilpailulla lauantaina Suomen aikaa kello 11.00 alkaen. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.

Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan suomalaistrilleriä 5:33
Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan kilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat