Mitä ihmettä? Jääkiekon MM-kisojen sääntöihin ilmestyi outo muutos – Naisleijonat eivät olekaan putoamassa B-lohkoon

7:29
Tulosruutu: Naisleijonat kärsi surullisen tappion Japanille sunnuntain sijoitusottelussa

Naisleijonien 0–1-tappio Japanille sunnuntain sijoitusottelussa piti sääntöjen mukaan tarkoittaa Suomen putoamista ensi vuodeksi B-lohkoon, mutta nyt kansainvälisen jääkiekkoliiton sivuilla lukeviin sääntöihin on tehty muokkauksia.

Turnauksen aikana säännöt olivat kansainvälisen jääkiekkoliiton verkkosivujenkin perusteella tiedossa ja selkeät: ensi vuoden lohkojen oli määrä rakentua päättyvän MM-turnauksen sijoituksien mukaan.

A-lohkossa piti siis pelata ensi vuonna neljä tämän turnauksen välieräjoukkuetta sekä sijoitusotteluissa viidenneksi tullut maa. B-lohkosta vain kolmen parasta joukkuetta etenevät jatkopeleihin.

A-lohkon viidennen joukkueen paikka oli siis panoksena Japanin voittoon päättyneessä sunnuntai-iltapäivän sijoitusottelussa Suomea vastaan.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton sivuilla olevia sääntöpykäliä on kuitenkin muutettu. Muokatun tekstin perusteella lohkojakoa ei suoriteta turnauksessa sijoittumisen perusteella vaan kansainvälisen rankingin.

Lukuisat jääkiekkotoimittajat ovat ehtineet kiinnittää asiaan jo huomiota sosiaalisessa mediassa. Suomen Japani-ottelun jälkeiset haastattelutkin osoittivat Naisleijonien olleen siinä ymmärryksessä, että joukkue pelaa ensi vuoden kisoissa B-lohkossa.

Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Jatkoaika.com.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja