Missikeisarinna Sunneva Kantola suivaantui kritiikistä: "Haukkuminen on aina kiusaamista"

Lola Odusogalta, Marjo Sjöroosilta ja Riku Campolta kritiikkiä saanut Kantola reagoi asiaan Facebookissa.

Vuoden 1996 Miss Suomi Lola Odusoga, missejä kouluttanut Marjo Sjöroos ja stylisti Riku Campo kritisoivat julkisesti missikeisarinna Sunneva Kantolaa suomalaisittain huonosti sujuneista Miss Universum -kisoista. Hallitseva Miss Suomi Shirly Karvinen ei yltänyt kisoissa finaaliin eli 13 parhaan joukkoon.

– Miss Suomi -organisaatio pitäisi saada faceliftiin. Vetäjiksi joku ammattilaistiimi, jotka oikeasti tietävät kokonaisuuden ja kansainväliset tyylit. Esimerkiksi Leena Sarvi. Sunneva Kantola ei ole ammattilainen, vaan enemmänkin harrastelija, Riku Campo kommentoi Ilta-Sanomissa.

Marjo Sjöroos puolestaan sanoo Iltalehdessä, että Miss Suomi -kisoihin "tarvitaan ammattitaitoiset vetäjät ja alalle pätevimmät osaajat".

– Kisoissa on ollut vääränlaisia tyttöjä. Kasvojen pitää olla sirot, levät kasvot eivät menesty. Pituutta pitää olla, pitkät sääret ja paksut hiukset, ne ovat perusasiat. Myös oikeaoppinen, sulava liikunta on edellytys menestymiselle, Sjöroos kommentoi Iltalehdelle.

Lola Odusoga taas toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa olevansa Miss Suomi -organisaation "mustalla listalla". Hän sanoo esimerkiksi Shirly Karvisen putoamisen kilpailun finaalista johtuneen asioista, joista vastuu kuuluu missikeisarinna Kantolalle ja muulle missiorganisaatiolle.

– Miksi kukaan haluaisi vinkkejä sellaiselta ihmiseltä, joka ei ole menestynyt? Vain suomalainen ilmeisesti ottaa vinkkejä niiltä, jotka eivät ole pärjänneet. En voi ymmärtää sitä, Lola kritisoi.

– Minähän olen selkeästi Miss Suomi -organisaation mustalla listalla. Sen näkee ihan kaikesta toiminnasta. Vaikka yrittäisin rakentavasti sanoa, niin neuvoja ei tahdota ottaa vastaan.

"Miksi ei voi vaan kiittää hyvin tehdystä työstä"

Tänään tiistaina Sunneva Kantola avautui saamastaan kritiikistä Facebookissa. Kantola peräänkuuluttaa keskustelua.

– On taas se aika vuodesta, kun kolme ihmistä, jotka luokittelen jo tässä vaiheessa kiusaajikseni, astuu julkisesti ulos haukkumaan. Monta kertaa minun täytyy puolustaa itseäni ja ihmisiä jotka tekevät tätä työtä? Kantola avautuu.

– Olen julkisesti sanonut, että minä otan myös apuja vastaan. Minulle voi tulla kasvotusten puhumaan. Mutta eipä näitä kuulu. Tässäpä teille hyvä media loistava idea, tullaan paneelikeskusteluun ihan saman pöydän ääreen. Minä ja nämä kolme. Minä ainakin olen heti valmis.


Missikeisarinnaksikin tituleerattu Kantola julkaisi toisenkin Facebook-postauksen, jossa hän pui saamaansa kritiikkiä.

– Kyllä, kyyneleet alkoivat aamulla valumaan, kun oma tyttäreni laittoi viestin, että "Äiti, miksi nuo aina samat ihmiset ilkeilee ja haukkuu sinua". Laitoin hänelle viestin, että eiköhän tämä taas tästä selviä, koska olen vahva ja täynnä rakkautta, Kantola kirjoittaa.

– Jokainen, joka on työskennellyt kanssamme, niin kiertueella kuin koko vuoden, tietää, mitä teemme ja miten. Nämä ihmiset toistavat samoja asioita joka vuosi vaivautumatta selvittämään saatikka kysymään, mitä teemme ja miten. Kun kuitenkin tiedän, että teemme asioita ammattimaisesti sekä rakkaudella, minun ei sitä tarvitse joka kerta alkaa todistelemaan näille, jotka eivät vaivaudu ottamaan asioista selvää.

Kantola kirjoittaa pahoittavansa eniten mielensä siitä, että "eräs mallimamma haukkuu lehtien palstoilla kandidaatin ulkonäköä".

– Haukkuminen on aina kiusaamista. Miksi ei voi vain kiittää hyvin tehdystä työstä. Ilman finaalipaikkaa jäi yli 70 kaunotarta, mutta veikkaan, että Suomi on lähes ainut maa, missä kilpailija lytätään kun jää ilman sijoitusta. En tule koskaan hyväksymään haukkumista, en koskaan.

Lue Sunneva Kantolan viimeisin Facebook-kirjoitus alla tai täällä.


Miss Universumiksi kruunattiin Filippiinien pääkaupunki Manilassa järjestetyissä kisoissa Ranskan Iris Mittenaere.

Lue myös:

    Uusimmat