Missifinalisti puukotti miesystäväänsä hengenvaarallisesti selkään – joutuu vankilaan

Hovioikeus piti voimassa vuoden 2017 Miss Helsinki -finalistille luetun tuomion väkivaltarikoksista. Nainen joutuu nyt vankilaan.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen aiemmin 2 vuoden ja 8 kuukauden mittaiseen vankeuteen pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Tuomioon johtaneet tapahtumat saivat alkunsa Helsingin keskustassa ravintola Teatterissa loppuvuodesta 2019. Nainen oli riidellyt miesystävänsä kanssa vanhoista parisuhteisiin liittyvistä asioista ja lyönyt tätä.

Pariskunnan lähdettyä ravintolasta väkivalta oli jatkunut taksissa ja miehen asunnolla, missä nainen oli huitaissut miestä keittiöveitsellä ranteeseen sekä lyönyt tätä veitsellä olkapään taakse. Jälkimmäinen isku ujuttautui keuhkopussiin asti, mistä aiheutui miehelle hengenvaaralliset vammat.

Mies ei käräjillä kertomansa mukaan ollut odottanut naisen lyövän häntä, joten hän ei ollut osannut varautua iskuun.

Mies kuitenkin pääsi tilanteesta pakoon vaatehuoneeseen ja onnistui soittamaan hätäkeskukseen.

Käräjillä Karoliina Sofia Ala-Kantti sai tuomion pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä. Hänelle määrättiin 2 vuoden ja 8 kuukauden mittainen vankeusrangaistus, mutta häntä ei vielä tuolloin määrätty vangittavaksi. Käräjätuomio tuli viime vuonna.

Nainen valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen. Hovissa syyttäjäkin vaati muutosta käräjätuomioon ja haki naiselle tuomiota tapon yrityksestä ja muutenkin kovempaa rangaistusta. Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua.

Hovioikeuden ratkaisun myötä nainen joutuu vankilaan.

Tuomio tuli tänään.

Juttua korjattu 16.12.2021 kello 13.16: Jutun alussa kerrottiin aiemmin, että tuomio olisi ollut vuoden ja 8 kuukauden mittainen. Kyse oli 2 vuoden ja 8 kuukauden mittaisesta tuomiosta.

Lue myös:

    Uusimmat