Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Missä vika, jos leivonnaiset eivät onnistu?

Futureimagebank
Julkaistu 07.03.2003 13:55(Päivitetty 11.02.2008 09:10)

Taikina ei kohoa?

- Taikinaan on käytetty liian kylmiä raaka-aineita, esimerkiksi nestettä ei ole lämmitetty riittävästi (37 astetta).
- Taikinaan käytetty neste on ollut liian kuumaa, jolloin hiiva solut ovat tuhoutuneet.
- Taikinan kohotuspaikka on ollut liian kylmä ja vetoinen.
- Taikina on liian kova, siihen on käytetty liikaa jauhoja.

Paistetut leivonnaiset ovat pieniä ja kovia?

- Jauhoja on käytetty liikaa.
- Leivonnaisia on kohotettu liian vähän aikaa ennen paistamista.
- Uuni on ollut liian kuuma ja leivonnaiset ovat kuorettuneet ennen kohoamista pinnalta.

Leivonnaisista tuli likilaskuisia?

- Taikina oli liian löysää.
- Taikinaa ja leivonnaisia on kohotettu liian kauan.
- Leivonnaiset on paistettu liian miedolla lämmöllä.
- Leivonnaisia on nostatettu liian pitkään.

Sokerikakku lätsähtää?

- Munia ja sokeria ei ole vatkattu tarpeeksi.
- Munat liian kylmiä ja eivät vatkaudu kunnolla Vatkaus kulho tai vatkaimet liian rasvaisia jolloin muna-sokerivaahtoa ei synny kunnolla.
- Taikinassa on liian paljon sokeria ja liian vähän jauhoja.
- Liian kuuma paistolämpö ja väärä ritilätaso uunissa.

Kahvikakku repeilee ja nousee keskeltä?

- Liian kova taikina.
- Kakkutaikinaa on sekoitettu liian kauan.
- Kakku on paistettu liian kuumassa uunissa.

Lähteet: Kaarinan leivontakirjat

Lisää aiheesta:

Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaaMozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erotSyötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstäLöytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä

  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"