Mainos

Missä viipyy tyylikkään Honor 8:n tulo Eurooppaan?

Honor 7 nousi viime vuonna sensaatiomaisesti Suomessa myyntilistojen kärkisijoille ja nosti yksinään merkittävästi Huawein ja sen toisen brändin Honorin yhteenlaskettua markkinaosuutta täällä.

Nyt Suomessa oleva Honor-mallisto on kuitenkin alkamassa vanhentua käsiin ylemmissä hintaluokissa. Suuremmalla tallennustilalla ja kultavärillä varustettu myöhemmin lanseerattu Honor 7 Premium ei enää paljoa lämmitä.

Honor 7:n seuraaja Honor 8 on julkistettu jo Kiinassa kuukausi sitten, ja nyt se on 16. elokuuta tapahtuvan julkistuksen myötä näyttävän Deezer-yhteistön kera tulossa myyntiin jo myös Yhdysvalloissa, joka Huaweille/Honorille on perinteisesti heikompi markkina-alue.

Honor 8:n tulosta Eurooppaan ei kuitenkaan ole vielä edes mitään viitteitä.

Honor 8:ssa designin pääroolin varastaa lasi, jota löytyy myös takaa puhelimesta. Etupuolen valtaa 5,2-tuumainen 1920 x 1080 pikselin näyttö, jonka yläpuolella on kahdeksan megapikselin etukamera ja takaa löytyypuolestaan 12 megapikselin ja f/2.2-aukon tuplakamera sekä sormenjälkitunnistin. Lisäksi Honor 8:n sisuksissa piilee Kirin 950 -järjestelmäpiiri.

Selkein selitys, miksei Honor 8:aa ainakaan vielä ole Euroopan markkinoille lanseerattu lieneekin sen ominaisuuksien melkoisen suuri yhteneväisyys Huawein itsensä P9-huippupuhelimen kanssa. Honor 8:n kaksoiskamerasta puuttuu Leica-brändäys, mutta muuten sekin on P9:n linjoilla.

Huaweilla tunnutaan uskottavan Suomessa 550 euron hinnnalla myytävän P9:n vetovoimaan, eikä sitä haluta tulla häiritsemään melko vastaavalla, kenties jopa tyylikkäämmällä, Honor 8:lla – joka hinnoiteltaisiin luultavasti selvästi edullisemmaksi täälläkin. Kiinassa Honor 8:n hinta lähtee alle 300 eurosta.

Samanaikaisesti kuitenkin alle 400 euron OnePlus 3:n myynti kiihtyy myös Suomessa, ja se oli jo henkilöasiakkaille toiseksi myydyin älypuhelin sitä ainoana operaattorina myyvän Elisan valikoimissa heinäkuussa. Edellä oli vain Samsungin selvästi edullisemman kategorian Galaxy J5.

Honor 7 ylsi Elisan myynnissä heinäkuussa 6. sijalle.

Jotakin uutta Honoria kaivattaisiin kipeästi myös Suomeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.