Mainos

Live: Missä mennään Teslan tehdashankkeessa? Tiedotustilaisuus tänään klo 16.00

1:54

Sähköautoja valmistavan Teslan tehtaan saamisesta Suomeen on tehty laaja kartoitus. Toteutuessaan kyse olisi useiden miljardien eurojen investoinnista sekä tuhansien uusien työpaikkojen syntymisestä Suomeen. 

0:31

Finpron Invest in Finland - yksikkö on kartoittanut yhdessä Vaasan kanssa tehtaan sijoittumiseen ja Suomen houkuttelevuuteen liittyviä tekijöitä. Elinkeinoministeri Mika Lintilä tapaa iltapäivällä tehdashankkeesta kiinnostuneiden kaupunkien edustajia ja pitää tapaamisen jälkeen tiedotustilaisuuden kello 16.00. Ministerin lisäksi tehdyn selvityksen kriteereitä ja jatkotyötä avaa Finpron toimitusjohtaja Markus Suomi.

Teslan ensimmäinen litiumakkuja valmistava Gigafactory avattiin Yhdysvalloissa Nevadassa viime kesänä. Myöhemmin tehdas alkaa valmistaa myös sähköautoja. Tesla on kertonut rakentavansa vastaavanlaisen tehtaan myös Eurooppaan. Toistaiseksi Tesla on kertonut julkisuuteen ainoastaan, että se tekisi päätöksen tehtaan sijoituspaikasta tänä vuonna. 

Tilaisuuteen on kutsuttu kaupunkien edustajat Hangosta, Helsingistä, Kotka-Haminasta, Oulusta, Porista, Raumalta, Tampereelta, Turusta, Uudestakaupungista ja Vaasasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.