Mainos

Missä he ovat? Kaksi suomalaista Interpolin kadonneiden listalla

Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol päivittää jatkuvasti kadonneiden listaansa. Tällä hetkellä listalla on liki 400 poliisin kadonneeksi ilmoittamaa henkilöä eri puolilta maailmaa.

Heidän joukossaan ovat suomalainen Seppo Tapio Tirkkonen ja sveitsiläis-suomalainen Kristiina Lemola.

Vuonna 1961 syntynyt sipoolainen torimyyjä Tirkkonen on ollut kateissa viime joulukuusta lähtien. Hänen katoamiseensa liittyvistä henkirikosepäilyistä on uutisoitu laajalti. Viimeksi torstaina poliisi etsi tuloksetta Tirkkosen ruumista Itä-Uudenmaan alueelta ruumiskoirien kanssa, tuloksetta.

Hänen murhastaan on vangittuna virolaismies, joka ei ole tunnustanut henkirikosta. Hänet on vangittu todennäköisin syin.

Kristiina Lemolanneljä vuotta sitten ilmoitetusta katoamisesta on uutisoitu vähemmän. Lemola katosi Sveitsissä helmikuussa 2009. Hän olisi nyt 42-vuotias. Juttu ei ole Suomen poliisissa tutkittavana.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Kaarlo Askola kertoo, että suomalainen päätyy Interpolin kadonneiden listalle silloin, kun etsityn on syytä epäillä poistuneen ulkomaille.

- Aina silloin tällöin tulee tietoomme, että omaisten kadonneeksi ilmoittama henkilö on poistunut ulkomaille vapaaehtoisesti. Jos näin todella on asia, joudumme ilmoittamaan omaisille, että etsitty henkilö on kunnossa, mutta kiinnostusta yhteydenpitoon ei ole. Läheinen on halunnut aloittaa elämänsä toisaalla puhtaalta pöydältä.

Tällöin kadonneeksi ilmoitetun tiedot poistetaan Interpolin listalta välittömästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.