Uusi vertailu sekoittaa pakkaa: missä älypuhelimessa on paras kamera?

Parhaan älykamerapuhelimen julistaminen ei ole aina helppoa. Monesti tulos vaihtelee olosuhteiden mukaan ja usein testit osoittavat päinvastaisiin suuntiin riippuen siitä missä ja millä tavallatesti on tehty. Aiemmin tässä kuussa uutisoimme siitä, miten PhoneArenan käyttäjä-äänestyksessä Galaxy S7 voitti selvästi LG G5:n ja sitä ennen kerroimme HTC 10:n napanneen kärkisijan DxOMarkin kameravertailussa.

Nyt PhoneArenan uusimmassa kameravertailussa lippulaivamallit on asetettu tosiaan vasten hämäräkuvauksessa ja jälleen kerran uusi vertailu sekoittaa pakkaa mukavasti. Vertailussa voiton vei LG G5 ja toiseksi tuli Samsungin Galaxy S7. Aiemmin DxOMarkin kameravertailussa ykköseksi tullut HTC 10 sijoittui PhoneArenan testissä kolmanneksi ja neljänneksi tuli Applen iPhone 6s Plus. Erityismaininnan vertailussa sai HTC:n uusi lippulaivamalli, sillä taiwanilaisyhtiö otti kameran suhteen selvän harppauksen eteenpäin aiemmista vuosista.

Kaiken kaikkiaan erilaiset kamera-arvostelut kuvaavat hyvin sitä, että älypuhelinten kamerat ovat saavuttaneet jossain suhteessa lakipisteensä, missä kehitys ei enää aiempien vuosien tapaan ota suuria harppauksia eteenpäin. Tällä hetkellä kamerakehitys on enemmän kompromissien hakemista, missä yksi uudistus tarkoittaa helpolla jonkin olemassaolevan hyödyn karsimista. Esimerkiksi Galaxy S7:n kohdalla kamera paransi Galaxy S6:n ongelmia tietyillä osa-alueilla, mutta otti takapakkia toisilla. Samoin iPhone 6s:n kameran uutisoitiin viime syksynä olevan kokonaisuutta tarkastellen pitkälti samalla tasolle iPhone 6:n kanssa, vaikka teknisiä muutoksia kamerassa nähtiin melkoisesti.

Lue myös:

    Uusimmat