Minna Parikalla hengitysvaikeuksia vuorilla: Kuin paniikkikohtaus

Hengitysvaikeudet nousivat ylitsepääsemättömäksi haasteeksi Minna Parikalle, jonka matka Huippujengissä päättyi.

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka on yksi Huippujengi-ohjelmaan kiipeilijöistä, joiden tarkoituksena on valloittaa Tocllaraju-vuori Perun Andeilla.

Sisukas Parikka on selvinnyt useista haasteista, myös viimeisestä haasteesta, jossa retkikunta lähti valloittamaan Ishinca-vuoren huippua. Parikka selvisi Ishincan huipulle, mutta tämän jälkeen kenkäsuunnittelijan oli luovuttava leikistä.

– Viimeisessä tehtävässä oli ongelmia korkeuden kanssa ja sen jälkeen kaikki olivat sitä mieltä, että minä en  lähde yhtään mihinkään enää. Ja varsinkin minä olin sitä mieltä, että en enää halua lähteä mihinkään, Parikka kertoo.

Entiselle astmaatikolle ohut ilmanala alkoi tehdä tepposia.

– Hapenottokapasiteetti on sen verran pienempi kuin täysin terveellä ihmisellä, jolla ei ole mitään hengitysvaikeuksia. Se loppunousu oli ihan kauheaa. Olin se, joka ensimmäisenä sanoi, että minä en lähde enää mihinkään. Se oli niin hirveää ja kesti niin pitkään, suunnittelija muistelee kokemuksiaan Ishincan rinteillä.

– Minun etenemiseni viimeisenä päivänä oli sellaista, että otin kaksi askelta ja sitten oli pakko pysähtyä hengittämään.

Matka Ishincalle taittui hitaasti. Alas laskeutuessa vointi oli niin huono, että Parikan oli annettava reppunsa muiden kannettavaksi päästäkseen takaisin perusleiriin.

– Sellaiset ihmiset, joilla on ollut astmakohtauksia, tietävät, millainen se tunne on. Se on melkein kuin saisi paniikkikohtauksen. Se oli todella epämiellyttävää. Jatkoin koko päivän kuitenkin, olin päättänyt, että vedän sen päivän loppuun. Halusin kuitenkin huipulle, vaikka en juuri muista siitä päivästä mitään, enkä ehkä edes halua muistaa.

Katso Minna Parikan haastattelu pudotuksen jälkeen videolta jutun alusta. Huippujengin kaikki kokonaiset jaksot näet MTV Katsomosta.

Huippujengi MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 20.00

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja