Ministerit seisovat vähemmistöoikeuksien takana – "Suomi ei ole missään nimessä vielä valmis"

Sosiaali- ja terveysministeri Pekonen toimii Helsinki Priden suojelijana. Myös ministerit Harakka ja Blomqvist osallistuivat juhlaan.

Helsingin Pride-tapahtuman suojelijana toimii tänä vuonna sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.).

– Aina, kun joku sanoo, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia puolustetaan liikaa, niin se on viesti siitä, että meidän täytyy puolustaa enemmän, tehdä entistä enemmän töitä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon eteen. Suomi ei ole missään nimessä vielä valmis, Pekonen sanoi videotervehdyksessään.

Pride keräsi muitakin ministeritason osallistujia yli puoluerajojen. Muun muassa työministeri Timo Harakka (sd.) ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (rkp) osallistuivat juhlahumuun.

Blomqvist kertoo haluavansa ottaa selkeästi kantaa ihmisoikeuksien puolesta.

– Meidän on paremmin edistettävä tasa-arvoa ja torjuttava syrjintää sekä rakenteellisesti että mitä tulee asenteisiin. Haluan että tämän hallituskauden jälkeen voidaan todeta, että ollaan tehty Suomesta parempi maa seksuaalisille vähemmistöille, Blomqvist sanoi mediatiedotteessa.

Antti Rinne (sd.) kulki Pride-kulkueen keulilla yhdessä puolisonsa Heta Savolainen-Rinteen kanssa. Rinne on ensimmäinen Suomen pääministeri, joka on osallistunut paraatiin.

Lue myös:

    Uusimmat