Mainos

Ministeriö ärähti Valviran Partaselle: Sivuun siirtyminen ei mahdollista

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäki ei pidä Valviran ylijohtajan Marja-Liisa Partasen tämänpäiväistä ilmoitusta siirtyä sivuun esitutkinnan ajaksi mahdollisena.

Poliisi tutkii, onko Valvirassa syyllistytty virkarikoksiin epäiltyjen valelääkäritapausten selvittelyssä. Epäiltyjä on poliisin mukaan useita.

– En näe tälle muuta perustetta, jos hän on sairauslomalle siirtymässä, sen ymmärrän. Muuten en pidä sitä mahdollisena, Välimäki sanoo MTV3 Uutisille.

– Meidän tiedossa ei ole sentyyppistä tutkintaa, että se olisi kohdistumassa Partaseen. Ja vaikeaa se on kohdistuakin, koska tutkinta kohdistuu aikaan, jolloin hän ei ollut ylijohtajana. Soitin hänelle välittömästi kun kuulin asiasta, ja sanoin, että ei voi lähteä tästä noin vain. Jos oli ollut joku syy, niin silloin olisimme puuttuneet asiaan. Mutta emme näe mitään syytä, meillä on täysi luottamus, että Valvirassa hoidetaan asioita.

Välimäki sanoo ymmärtävänsä, että paineet Valviran johdossa ovat olleet kovat.

– Ymmärrän kyllä, että paineet ovat olleet kovat. Mutta se, mikä on johtanut tämäntyyppiseen päätökseen, niin siihen en ota kantaa.

Partanen kertoi tänään iltapäivällä tiedotteessa siirtyvänsä sivuun Valviran johdosta rauhoittaakseen tilannetta. Valvira tiedotti kuuden aikaan illalla, että Partanen palaa ylijohtajan tehtäviin 30. marraskuuta, koska sivuun siirtymiselle ei ole juridisia perusteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.