Mainos

Tutkinnanjohtaja: Valviran rikosepäily on vakava ja harvinainen

Helsingin poliisin talousrikosyksikkö aloittaa Valviran virkamiesten kuulustelut valelääkäritapauksessa. Tavoitteena on saada tänään kuulusteluun yksi Valviran virkamies.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Eränen sanoo MTV3:lle, että tapaus on erikoinen ja epäilyjä pidetään varsin vakavina. Tutkinta on laaja ja kestää useita varmasti useita kuukausia, mutta on prioriteettilistan kärjessä, kertoo Eränen.

Poliisi aloitti esitutkinnan tapauksessa omasta aloitteestaan sen jälkeen, kun Valvira oli tehnyt tutkintapyynnön ensi yhdestä ja sitten toisesta valelääkäritapauksesta. Tässä yhteydessä poliisille tuli ilmi seikkoja, joiden takia poliisitutkintaan päädyttiin.

Miksei ilmiantoja tutkittu?

Valvira sai jo viime vuonna ilmiannot molemmista valelääkäreistä. Eränen kertoo, että tämä tieto on keskeinen asia, miksi Valviran virkamiehiä on syytä epäillä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Käytännössä nyt tutkitaan, mitä Valvira on tehnyt tai jättänyt tekemättä.

Eränen sanoo, että kyse ei ole helposta jutusta, mutta poliisilla on syytä epäillä Valviran virkamiehiä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lähtökohtana on selvittää koko sekavaa prosessia.

Mikäli virkarikosten osalta päädytään tuomioihin, on olemassa kaksi vaihtoehtoa: virkavelvollisuuden rikkominen, josta voi saada sakkoa tai korkeintaan vuoden vankeutta, tai tuottamuksellinen teko, josta puolestaan voisi saada varoituksen tai sakkoa.

Poliisin mukaan Valviran virkarikosepäily on lähtökohtaisesti vakava tapaus.

– Kysymys on valvontavirastosta ja näillä henkilöillä on perustettu lähtökohtaisesti epäillyillä papereilla lääkärinoikeudet. Heillä on ollut oikeus virheellisesti päästä tehtävään, jossa voi seurata vakavia vaaratilanteita potilasturvallisuudelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.