Ministeri Terho lupasi vetäistä "arhinmäet", jos kultaa tulee – Arhinmäki: Aiemmat lupaukset petetty, Terholla näytön paikka

Iivo Niskasen aamuinen 50 kilometrin kultahiihto Etelä-Korean olympialaisissa on synnyttänyt poliitikkojen kesken nasevaa sanailua Twitterissä.

Kun Niskanen johti hiihtoa 35 kilometrin kohdalla, kirjoitti eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) vetäisevänsä "arhinmäet", jos kultamitali tulee.

Kultamitali tuli ja Paavo Arhinmäki (vas.) ryhtyi vaatimaan lupauksen lunastamista.

– Perussuomalaiset ja siniset ovat pettäneet tähän mennessä kaikki antamansa lupaukset. Nyt on Terholla näytön paikka, kirjoitti Arhinmäki Twitterissä.

Termi "arhinmäet" liittyy Sotshin olympialaisiin vuonna 2014, jolloin Suomen jääkiekkomaajoukkue sai kisoista pronssia. Urheiluministerinä Sotshissa ollut Arhinmäki juhli pelaajien kanssa pronssia niin rankasti, että hänet jouduttiin auttamaan hotellihuoneeseensa. 

Sampo Terho julkaisi vastauksena Arhinmäelle kuvan itsestään baaritiskillä huomattavan iso oluttuoppi kädessään, ja kirjoitti että "lupaukset pidetään".

– Toi on hyvä alku, Arhinmäki kuittasi.

Lue myös:

    Uusimmat