Mainos

Ministeri tahtoo suitsia suomalaisten Isis-taistelijoiden Kela-tuet

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä tahtoo tukkia Kela-tukien rahahanat, jos tuensaajat ovat mukana Isisin toiminnassa.

Suomen kuvalehti kertoi perjantaiaamuna, että Isis-järjestön riveissä taistelevat henkilöt voivat saada Kela-tukia. Kela ei tiedä, nostavatko Isis-terroristit tukia vai eivät.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) tahtoo, että terroristijärjestön toiminnassa mukana olevat henkilöt eivät voisi saada Kela-tukia lainkaan.

– Onhan se erikoinen tilanne, että jos pystytään todentamaan, että ihmiset lähtevät taistelemaan terrorismitahon riveihin ja valtio kuitenkin maksaa heille korvauksia. Ei se missään tapauksessa ole oikein.

Mäntylän mukaan tukiasiaa lähdetään selvittämään ministeriössä pian. Mäntylä korostaa, että työhön tarvitaan mukaan muutkin ministeriöt. Viranomaisten on vaihdettava tietoja sujuvasti keskenään.

– Valmistelu lähtee käyntiin siten, että asetan ministeriön sisällä työryhmän pohtimaan asiaa. Konkreettista toimenpidesuunnitelmaa ei vielä ole, mutta sellainen saadaan aika pian. 

Selvitysten tekeminen työlästä

Mäntylän mielestä ongelma on nykyään lainsäädännössä, joka ei mahdollista tukien katkaisua, vaikka tukien saaja olisi mukana terroristijärjestössä.

Tällä hetkellä Kela ei pysty selvittämään, ovatko tukiensaajat mukana esimerkiksi Isisin toiminnassa. Mikäli selvityksiä halutaan tehdä, vaatii se paljon lisätyötä.

Ministeri Mäntylä ei kuitenkaan perjantaina ottanut kantaa siihen, annetaanko Kelalle lisää rahaa tai työntekijöitä selvitysten tekemistä varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.