Ministeri Ohisalo rauhoittelee liikkumisrajoituksista huolestuneita: "Armeija ei ole tulossa kaduille pysäyttelemään ihmisiä"

Mitä työkaluja hallituksella on ennen liikkumisrajoituksia? – Marin:"Me haluamme, että jokainen maahantulija testataan" 0:27
Video: Pääministeri Marin kertoi eilen, mitä työkaluja hallituksella on ennen liikkumisrajoitusten käyttöönottoa

Sisäministeri Maria Ohisalo (virh.) rauhoittelee Twitter-päivityksellään mahdollisista liikkumisrajoituksista huolestuneita kansalaisia.

Liikkumisrajoitukset on nostettu tapetille koronatilanteen pahentuessa ja alueellisia liikkumisrajoituksia on jo väläytelty useaan kertaan.

Liikkumisrajoitusten käyttöönotto on vasta viimesijainen toimenpide ja sen on oltava välttämätön ja oikeasuhtainen toimi. Muut keinot olisi käytettävä ensin, kuten esimerkiksi julkisten kulkuvälineiden matkustajamäärän rajoittaminen. Liikkumisrajoitusten pitäisi olla myös tarkkarajaisia alueellisesti ja kestoltaan.

– Kun nyt jokainen vähennämme kontakteja, voimme välttää terveydenhuollon ylikuormittumisen ja liikkumisrajoitukset. Armeija ei ole tulossa kaduille pysäyttelemään ihmisiä, kirjoittaa Ohisalo Twitter -tilillään.

Lue myös:

    Uusimmat