Mainos

Ministeri Lindström työttömyysluvuista: “Ei ole syytä paukutella henkseleitä”

1:29

Työministeri Jari Lindströmin mukaan hallituksen työllisyystoimet ovat osaltaan parantaneet tilastoja.

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen ennusteen mukaan työttömyys laskee nyt odotettua nopeammin. Työttömiä työnhakijoita arvioidaan olevan tänä vuonna noin 314 000, mikä olisi keskimäärin 35 000 vähemmän kuin viime vuonna.

Aivan niin ruusuinen tilanne ei valitettavasti ole, että kaikki nämä ihmiset työllistyisivät. Katso oheiselta videolta, miksi.

– Ei tietenkään ole syytä paukutella henkseleitä, kun niin paljon ihmisiä on työttömänä, mutta suunta on oikea ja onneksi vauhtikin on kiihtynyt, työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo.

– Totta kai työttömyyden nujertamisessa on tehty paljon toimenpiteitä, jotka eivät työttömien näkökulmasta välttämättä aina ole miellyttäviä. Niitä on kuitenkin pakko tehdä, koska muuten tätä ei taklata, Lindström jatkaa.

Työministeri arvioi, että hallituksen työllisyystoimet näkyvät jo luvuissa – ainakin sikäli, että tilastot ovat aiempaa paremmin ajan tasalla. Kolmen kuukauden välein tehtävien työttömien haastatteluiden ansiosta kuva pitkäaikaistyöttömien määrästä on nimittäin tarkentunut.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömyystilastoissa on ollut ihmisiä, jotka ovat tosiasiassa saaneet töitä, mutta eivät ole ilmoittaneet työllistymisestään TE-toimistolle. Tällaisia tapauksia on ministeriön mukaan tullut ilmi määräaikaishaastatteluiden yhteydessä.

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.