Ministeri Kurvinen MTV:n Uutisextrassa: Hallitus voisi keventää rajoituksia nopeammin, jos vapaaehtoisia koronapasseja otetaan laajasti käyttöön

1:58
Ministeri Kurvinen ehdottaa vapaaehtoisen koronapassin käyttöönottoa – "Hallitus voisi keventää rajoituksia nopeammin"

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) ehdottaa eri alojen toimijoille vapaaehtoisen koronapassin käyttöönottoa.

Kurvinen esittää MTV:n Uutisextrassa, että hallitus voisi keventää rajoituksia nopeammin, jos vapaaehtoinen koronapassi on otettu käyttöön riittävän laajasti. Suomen virallisen koronapassin valmisteluun ja käyttöönottoon kuluu vielä useita viikkoja.

– Mehän voisimme muuttaa hallituksen hybridistrategiaa niin, että jos riittävän moni toimiala on ottanut oman vapaaehtoisen koronapassin käyttöön, niin rajoituksia voidaan purkaa. Tämä voisi olla yksi etenemistapa, vähän ketterämpi tapa, sanoo Kurvinen MTV Uutisten haastattelussa.

Koronapassilla voisi todistaa olevansa rokotettu, koronan hiljattain sairastanut tai testattu. Ihmisten terveystietojen käsittely mutkistaa lainsäädännön tekemistä, joten vapaaehtoinen malli voisi olla ketterämpi.

Virallisen koronapassin hyöty yhteiskunnan avaamisessa on kyseenalaistettu, sillä rokotuskattavuus voi nousta valmistelun kestäessä niin korkeaksi, että rajoituksia poistetaan muutenkin.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen koko haastattelu MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaina 28.8. kello 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja