Ministeri Kiuru kiirehtii sitovaa hoitajamitoitusta lakiin syksyn aikana – arvioiden mukaan uusi mitoitus vaatii yli 4 000 uutta hoitajaa

Mistä apua hoitajien jaksamiseen? 10:10
Aamun Huomenta Suomessa keskusteltiin hoitajamitoituksen lisäyksestä ja hoitajien jaksamisesta.

Hallituksen esitys sitovasta hoitajien vähimmäismitoituksesta (0,7) ympärivuorokautiseen hoivaan annetaan eduskunnalle syysistuntokauden aikana, linjaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Kiuru odottaa saavansa syyskuun lopussa asiantuntija-arvion siitä, miten sitovasta mitoituksesta seuraava työntekijöiden tarve ratkaistaan.

On arvioitu, että mitoituksen toteuttaminen vaatii yli 4 000 uutta hoitajaa. Kiuru uskoo, että osa työvoiman tarpeesta voidaan kattaa muuttamalla osa-aikaisia työsuhteita kokoaikaisiksi.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola arvioi aiemmin tänään Huomenta Suomessa, että lakiluonnoksen aikataulu ei ole tarpeeksi nopea. 

– Olemme nyt sellaisessa pattitilanteessa, että on viimeinen hetki toimia. Aikataulu pitää tehdä tiukemmaksi. Ei voi luvata, että lisäys tulee hallituskauden viimeisen neljänneksen aikana. 


Lue myös:

    Uusimmat