Mainos

Ministeri Kiuru kiirehtii sitovaa hoitajamitoitusta lakiin syksyn aikana – arvioiden mukaan uusi mitoitus vaatii yli 4 000 uutta hoitajaa

10:10
Aamun Huomenta Suomessa keskusteltiin hoitajamitoituksen lisäyksestä ja hoitajien jaksamisesta.

Hallituksen esitys sitovasta hoitajien vähimmäismitoituksesta (0,7) ympärivuorokautiseen hoivaan annetaan eduskunnalle syysistuntokauden aikana, linjaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Kiuru odottaa saavansa syyskuun lopussa asiantuntija-arvion siitä, miten sitovasta mitoituksesta seuraava työntekijöiden tarve ratkaistaan.

On arvioitu, että mitoituksen toteuttaminen vaatii yli 4 000 uutta hoitajaa. Kiuru uskoo, että osa työvoiman tarpeesta voidaan kattaa muuttamalla osa-aikaisia työsuhteita kokoaikaisiksi.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola arvioi aiemmin tänään Huomenta Suomessa, että lakiluonnoksen aikataulu ei ole tarpeeksi nopea. 

– Olemme nyt sellaisessa pattitilanteessa, että on viimeinen hetki toimia. Aikataulu pitää tehdä tiukemmaksi. Ei voi luvata, että lisäys tulee hallituskauden viimeisen neljänneksen aikana. 


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja