Mainos

Minikeittiö tehokkaaksi

Pienen kaupunkikodin keittokomerosta saa huolellisella suunnittelulla toimivan minikeittiön vaativiinkin tarpeisiin. Pikkukeittiön suunnittelussa panostetaan säilytysratkaisuihin ja tilan tuntua luodaan luonnonvalon maksimoinnilla ja oikeanlaisella valaistuksella.

Kun tilaa on käytössä vain vähän, on tärkeää valita oikeanlaiset kiintokalusteet. Eri syvyisillä runkoratkaisuilla saadaan huoneen jokainen neliösentti hyötykäyttöön. Kulmakaapit tuovat säilytystilaa vaikeisiin paikkoihin, suorien seinäpintojen vetolaatikoihin taas mahtuu tavaraa huomattavasti enemmän kuin perinteisiin kaappeihin.

Kaappien ja laatikoiden sisustevalinnoilla vähäinenkin tila saadaan tehokäyttöön. Kapeat, korkeat ”apteekkarinkaapit” ovat omiaan mm. ruoka-aineiden säilytykseen. Avohyllyillä kauneimmat astiat ja keittokirjat ovat hauskasti esillä ja samalla käden ulottuvilla.

Pienen keittiön ruokailutila on kompakti ja toimiva. Klaffipöytään mahtuu kätevästi kolmekin ruokailijaa ja muina aikoina se on helppo kääntää seinää vasten, jolloin tila jää muuhun käyttöön. Ruokapöytä ja -tuolit kannattaa valita niin, että ne toimivat myös osana esimerkiksi olohuoneen sisustusta.

Valon määrä vaikuttaa tilan tuntuun. Vaaleat, kiiltävät pinnat heijastavat valoa ja saavat tilan tuntumaan jo näin suuremmalta. Jos luonnonvalo jää keittiössä vähiin, satsataan hyvän työ- ja yleisvalaistuksen lisäksi myös tunnelmaa luovaan, yksityiskohtaiseen valaistukseen. Erilaisilla kohdevaloilla korostetaan kauniita yksityiskohtia ja saadaan keittiön persoonallisuus esiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.