Minestronekeittoa

Televisiossa pyörineen mainoksen johdosta moni on kaipaillut minestronekeiton reseptiä. Minestronekeitto on tunnetuimpia italialaisia keittoja, jossa on useimmiten kasviksia, tomaattia, papuja, pastaa ja joskus lihaa. Tuhti minestronesoppa on helppo ja nopea valmistaa ateriaksi kaiken joulutohinan keskellä. Keiton kanssa sopii tarjottavaksi parmesaaniraaste.

Minestronekeitto

2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 perunaa
1 palsternakka
pala selleriä
1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimursketta
1,5 l lihalientä
pala purjoa
2 dl pastaa, esim. spagettia pilkottuna
mustapippuria, suolaa, basilikaa, oreganoa

1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Hauduta silppua hetki öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää kattilaan suikaloidut porkkanat, perunat, palsternakka ja selleri. 2. Kypsennä hetki ja lisää tomaatit ja kuuma lihaliemi. Keitä kasvikset lähes kypsiksi ja lisää pilkottua purjoa, ja suikaloitua kinkkua. Keitä vielä 10 minuuttia. 3. Lisää pasta ja mausteet. Sekoita ja kypsennä, tarkista maku.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja