Minea Blomqvist: Pelikentälle jo kuukausi synnytyksen jälkeen

Suomen menestynein naisgolfari Minea Blomqvist on seitsemännellä kuulla raskaana, mutta suhtautuu tulevaan elämänmuutokseen rennon optimistisesti. Hän aikoo kilpailemaan jo pari kuukautta poikavauvan syntymän jälkeen.

– Kyllä minua synnytys jännittää. Olemme molemmat Roopen kanssa nähneet jo painajaisia. Itse kipu minua ei pelota. Siitä tilanteesta ei ole paluuta, vaan on pakko vain ponnistaa. Eniten jännittää, ehtiikö Roope Euroopan-kiertueelta mukaan synnytykseen, Minea kertoo golfarikihlatustaan Roope Kakosta.

Minea kertoo voineensa hyvin koko raskauden ajan. Hän on pystynyt pelaamaan ja reissaamaan normaalisti ympäri maailmaa kisamatkoilla. Vasta helmikuun puolessa välissä Suomeen palanneen golftähtösen laskettu aika on huhtikuun alussa ja hän aikoo nyt pysyä kotimaassa.

– Orlandon-kodin ehdin jo laittaa vauvalle valmiiksi ja nyt pääsen keskittymään Suomessa valmistautumiseen. Tähän mennessä se on jäänyt enemmän anopin harteille.

Hyvässä nousujohteessa urallaan oleva Minea ei malta pitää pitkää äitiyslomaa. Hänellä on tavoitteena aloittaa treenaaminen tosissaan jo kuukauden jälkeen synnytyksestä ja osallistua ensimmäisiin kisoihin kesäkuussa.

– Totta kai lapselle olisi hyvä, että olisi mahdollisimman paljon rutiineja elämässä, mutta me olemme vähän tällainen erilainen pariskunta. Ei tässä asiassa voi kuunnella muita, vaan tehdä vähän oman pään mukaan. Me olemme kuitenkin golfammattilaisia, puolet vuodesta reissun päällä viettävä Minea muistuttaa.

Heinä- ja elokuun Minea pyhittää vauvalle. Minea ja Roope ovat palkanneet kesäksi Minean pikkusiskon lapsenhoitajaksi. Myös molempien äidit on valjastettu hoitotehtäviin. Kiertueella pelaajille on puolestaan järjestetty lastenhoitajat omasta takaa.

– Tämä vauva tuli nyt pikkuisen aiemmin kuin olimme aikoneet, olimme ajatelleet odottaa vielä pari vuotta. Mutta onhan tämä ajoitus hyväkin. Golfista tulee olympialaji 2016. Sinne on vielä sopivasti aikaa, ja sen jälkeen voisi sitten ajatella vaikka toista lasta, Minea kaavailee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat