Mainos

Miltä näyttää heinäkuun lomasää?

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen mukaan heinäkuu olisi Suomessa lämpötiloiltaan melko keskimääräinen. Välillä on viileää, välillä päästään hellelukemiin, mutta idästä tulevia 30 asteen helteitä ei ole näköpiirissä.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n ennusteen mukaan Atlantille Ison-Britannian tienoille on muodostumassa korkeapaineen alue, joka tuo kesäistä lämpöä Isoon-Britanniaan ja Ranskaan.

– Meille tämä tarkoittaisi, että kuuma säätyyppi ja kovat helteet häviäisivät. Sää olisi lämpötiloiltaan pääosin keskimääräistä ja vaihtelevaa heinäkuun säätä, välillä koleaa ja kuurosateita, välillä aurinkoista ja hellelukemia, tulkitsee MTV3:n meteorologi Pekka Pouta ECMWF:n ennustetta.

Atlantilla olevan korkeapaineen voimakkuudesta ja paikasta riippuu, paljonko sateita ja millaisia lämpötiloja Suomeen tulee.

– Jos korkeapaine on vahva ja lähellä Keski-Eurooppaa, enimmät sateet kulkevat Suomen pohjoispuolelta ja sää on melko aurinkoista. Korkeapaineen siirtyminen lännemmäksi päästäisi Suomeen viileämpää ilmaa ja sateita, toteaa Pekka Pouta.

Heinäkuun keskimääräiset päivän ylimmät lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa reilut 20 astetta ja pohjoisessa vajaat 20 astetta. Kesäkuussa idästä pääsi virtaamaan Suomeen erittäin lämmintä ilmaa ja kuukausi olikin harvinaisen lämmin. Hellepäiviä oli koko maassa 17, kun niitä on kesäkuussa keskimäärin kahdeksan.

ECMWF:n ennusteen mukaan lämpötilat olisivat heinäkuussa suuressa osassa Eurooppaa keskimääräisiä. Isossa-Britanniassa ja Ranskassa alkukesä on ollut viileähkö, mutta nyt siellä voitaisiin päästä tavanomaista lämpimämpiin lukemiin. Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella.

Tällä viikolla aurinkoa ja ukkosia

Tällä viikolla Suomen sää on epävakaista. Aurinkoisilla alueilla päästään kesäisiin lämpötiloihin, mutta sade- ja ukkoskuurot ovat paikoin voimakkaita. Loppuviikolla sää lämpenee, mutta myös sadekuurot ja ukkoset jatkuvat.

Suomen ja maailman säätietoja löydät MTV3:n sääsivustolta.

Katso ylhäältä videolta katsaus heinäkuun säähän ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.