Millainen on hyvä isä? Naiset vastaavat

Sunnuntaina 10.11.2013 vietetään isänpäivää. Tällä viikolla naispaneeli vastasi kysymykseen koskien sitä, millainen on hyvä isä.

Millainen on hyvä isä? Kysyy nimimerkki Tuleva isä.

Näin naispaneeli vastasi kysymykseen:

"Minusta isyys alkaa jo, kun lapsi on saanut alkunsa. Jos pariskunta on aikaisemmin käynyt usein juhlimassa, niin silloin on aika rauhoittua. Naisen on pakko ja miehen olisi syytä rauhoittua tukeakseen naista.

Odotuksen aikana käydään yhdessä neuvolassa, ultrissa ja synnytysvalmennuksessa, jotta mies pysyy kärryillä siitä, missä mennään ja samalla on tietysti kiinnostunut jälkeläisestään ja tukemassa puolisoaan yhdeksän kuukauden aikana tapahtuvissa muutoksissa ja myllerryksissä.

Olisihan se mahtavaa, että odotusaikana, jos naisen tekisi mieli vaikka muurilaastia, niin mies olisi valmis tekemään vaikka keskellä yötä kaiken mahdollisen tuodakseen sitä naiselleen. Tärkeintä olla läsnä ja kuunnella kaikenmaailman marmatukset ja kiukunpuuskat. Isän on tärkeää rakastaa ja myös näyttää se!

Lapsi sitoo ihmiset ikuisesti yhteen, vaikka ero joskus tulisikin: syntyvällä naperolla on aina vain yksi isä ja äiti. Lapsen synnyttyä arvostaisin todella paljon, että yhdessä myös hoidettaisiin lasta."
– Nainen, 25, sinkku

"Hyvä isä on huolehtiva ja kannustava. Pitkäpinnainen, kun kotona alkaa juoksemaan jos minkälaista lättähattua. Tukena, kun asiat menevät pieleen. Ylpeä, kun onnistut elämässä. Hyvä isä on rauhallinen ja tietää, että päätä pitää pudistaa muutamiakin kertoja, ennen kuin tytär tajuaa isän olleen sitten kuitenkin oikeassa. Rakastava isä on malliesimerkki hyvästä aviomiehestä - sellaisesta, jonka kanssa olen nyt naimisissa."
– Nainen, 28, avioliitossa

"Hyvä isä on aidosti läsnä ja kiinnostunut lapsestaan. Materialla ei voi korvata lapsen kanssa vietettyä aikaa."
– Nainen, 23, sinkku

"Hyvä isä kohtelee niin tyttäriään kuin poikiaankin tasavertaisesti ja ilman silkkihansikkaita. Moni isä on suojelunhaluinen tyttärestään, mutta hyvä isä ei toista kasvatuksessa ikiaikaisia sukupuolirooleja, jotka vahvistavat tyttöjen heiveröisyyttä ja poikien sankaruutta. Toki hyvä isä on myös paljon muuta. Hän on läsnä ja aidosti kiinnostunut lapsistaan ja aina valmiina leikkimään heidän kanssaan tai kuuntelemaan heidän murheitaan. Hyvä isä on myös helposti lähestyttävä ja lämmin."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Hyvä isä on lämmin, läsnä ja kiinnostunut lapsestaan. Isällä on aikaa leikkiä, kun lapsi on pieni ja käydä vaikka yhdessä ulkona syömässä, kun lapsi on jo kasvanut aikuiseksi. Omassa isässäni pidän siitä, että hän soittaa ja kysyy kuulumisiani. Vaikka asumme kymmenien kilometrien päässä toisistamme, tiedämme melko hyvin toistemme arkiset tapahtumat ja puuhat. On hienoa, että isä uskaltaa näyttää kaikki tunteensa ja myös hänelle voi olla juuri sellainen kun on."
Nainen, 34, avoliitossa

"Hyvä isä on vastuullinen, ja osaa laittaa lapsen edun itsensä edelle. Hän rakastaa lastaan ehdoitta. Rehellinen, luotettava ja turvallinen aikuinen, joka on aidosti läsnä leikeissä ja kiinnostunut lapsesta. Tulevalle isälle varoituksen sana: kärsivällisyys ja huumorintaju tulevat tarpeeseen."
Nainen, 26, seurustelee

"Isäni kuoli, kun olin hyvin pieni. Minulla ei siis ole aavistustakaan siitä, millaista olisi "omistaa" isä. Jos saisin vapaasti kuvitella ja jättää pois kaikenlaiset "isä on tylsä, se ei anna mennä diskoon" -tyyppiset kasvuajan kriisit, sanoisin, että hyvä isä on sellainen, jolle voi aina soittaa ja kertoa huolensa. Hyvä isä huolehtii lapsestaan parhaansa mukaan eikä painosta tätä toteuttamaan haaveita, jotka todellisuudessa ovat isän kehittämiä, eivät lapsen. Hyvä isä toivoo lapselleen onnea – kuten hyvä äitikin."
Nainen, 27, sinkku

"Hyvä isä pelastaa pinteestä: kantaa muuttolaatikoita, auttaa lampun asennuksessa ja laittaa madon ongenkoukkuun vaikka vielä kolmikymppisellekin tyttärelle. Ei välttämättä suuria tunteile, mutta näyttää teoilla, että välittää. Hyvä isä on myös onnellinen isä, sillä se tekee tyttärenkin onnelliseksi."
Nainen 26, avoliitossa

Hyvä isä on kannustava, isä tukee lastaan ja uskaltaa mahdollisesta miehisestä jörrikkyydestä huolimatta näyttää myös tunteensa. Hyvä isä tsemppaa ja luo turvaa. Ja tietenkin isä tietää kaiken ja osaa korjata kaiken!
Nainen, 27, seurustelee

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Esitä kysymyksesi täällä!

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


(MTV Lifestyle)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja