Mainos

Miljoona rikki! Tuntematon sotilas kerää katsojia – "Elokuvia tehdään ennen kaikkea yleisölle"

6:48

Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntemattoman sotilaan on nähnyt yli miljoona katsojaa Suomen elokuvateattereissa. Tämä on neljäs kerta, kun kotimainen elokuva rikkoo Suomessa miljoonan katsojan rajan.

60-luvun jälkeen yksikään kotimainen elokuva ei ole vetänyt miljoonaa katsojaa elokuvateattereihin, joten saavutus on harvinaislaatuinen. Suomen kaikkien aikojen katsotuin elokuva on Edvin Laineen ohjaama ensimmäinen Tuntematon Sotilas -filmatisaatio, sen näki teattereissa huimat 2,8 miljoonaa suomalaista.

Elokuvan ohjaaja Aku Louhimies vieraili perjantaina Huomenta Suomessa kommentoimassa huimaa saavutusta.

– Sitähän ei voi mikään komitea päättää, mikä ihmisiä kiinnostaa, vaan ihmisiä kiinnostaa se, mikä heitä koskettaa. Varsinkin harvoin elokuvissa käyviltä on tullut kehuja, Louhimies kertoo.

Louhimiehen Tuntematon sotilas on ehdolla kymmenessä eri kategoriassa maaliskuussa jäjestettävässä Jussi-gaalassa. Elokuva on ehdolla muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen kategorioissa.

– Yleisöpalkinto olisi se kaikkein tärkein, elokuvia tehdään ennen kaikkea yleisölle, Louhimies sanoo.

Tuntematon Sotilas perustuu Väinö Linnan samannimiseen kirjaan. Elokuva on kirjan kolmas filmatisointi ja sitä on levitetty muun muassa Ruotsiin ja Islantiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.