Mainos

Miljoona kirjaa alennusmyynnissä

Noin miljoona kirjaa myydään alennettuun hintaan, kun kirjakauppojen perinteinen kirja-alennusmyynti alkaa torstaina. Nimikkeet vaihtelevat kaupoittain, kaiken kaikkiaan niitä on tuhatkunta. Suurin osa kirjoista on vuosilta 2000-2001, vanhimmat vuodelta 1997.

Alennusmyynnissä on mukana myös kauppojen tilaamia uusintapainoksia suosituista kirjoista. Kaunokirjallisuuden lisäksi myynnissä on runsas valikoima tietokirjoja, esimerkiksi puutarha-, keitto- ja harrastekirjoja. Ketjukohtaisten alennuskirjojen lisäksi jokaisessa myymälässä on runsas valikoima omia alennuskirjoja. Asiakkaat ovat voineet varata suosikkikirjojaan jo ennakkoon alennusmyyntiluetteloista. Tilauksia on tullut kauppoihin vaihtelevasti; joihinkin hieman vähemmän ja toisiin selvästi enemmän kuin viime vuonna.

Akateemisen Kirjakaupan asiakkaat ovat ahkerimpia nettitilaajia: jo 40% ennakkotilauksista tuli Internetin välityksellä. Useimmat kirjakaupat arvioivat alennusmyynnin kasvavan viime vuotta suuremmaksi, sillä vuosi sitten uusi rahayksikkö haittasi alennushintojen hahmottamista. Mikael Niemen Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä on ennakkotilausten mukaan yksi kirja-alen suosikeista. Akateemisen asiakkaita on kiinnostanut myös Kafkan Oikeusjuttu, Woolfin Oma huone, Pamukin Nimeni on punainen, Ylikankaan Käännekohtia Suomen historiassa, Talotohtori ja Suomalainen perennakäsikirja.

Suomalaisen Kirjakaupan suosikkeja ovat muun muassa Westön Isän nimeen, Utrion Yksisarvinen, Gummeruksen Suuri sivistyssanakirja, Janssonin Kuka lohduttaisi Nyytiä ja Kunnaksen Suuri urheilukirja.

Info-kirjakauppojen asiakkaiden suosikkeja ovat muun muassa Hietamiehen Kesän korkea taivas, Mäkelän Myrskyn jälkeen aamu ja Lahtisen Makujen synty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.