Miksi prinssi William ja prinsessa Catherine lapsineen olivat myöhässä Charlesin kruunajaisista? Lähde kertoo syyn

Williamin ja Katen lapset veivät jälleen huomion Charlesin kruunajaisissa 0:58
Prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen lapset veivät jälleen huomion kuningas Charlesin kruunajaisissa

Prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen myöhästyminen kuningas Charlesin kruunajaisista aiheutti ihmetystä.

Kuningas Charles kruunattiin näyttävin menoin Lontoon Westminster Abbeyssa lauantaina 6. toukokuuta. Päivän kulku sujui enimmäkseen suunnitelmien mukaan kuin hyvin rasvattu koneisto, mutta juuri ennen seremoniaa etenemiseen tuli pieni viive.

Kuningas Charles ja kuningatar Camilla nimittäin joutuivat odottelemaan vaunuissaan noin viiden minuutin ajan kirkon edustalla ennen kuin pystyivät siirtymään sisälle ja tilaisuus olisi voinut alkaa. Syynä odottelulle olivat Charlesin esikoinen prinssi William ja tämän puoliso prinsessa Catherine, jotka saapuivat paikalle hieman myöhässä lastensa prinsessa Charlotten, 8, ja prinssi Louisin, 5, kanssa. Tästä syystä myös seremonian alku viivästyi hieman. 

Kuninkaalliskirjailija Omid Scobie kertoo Harper's Bazaar -lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan, että lähteen mukaan Walesien myöhästymisen syynä olisivat olleet perheen lapset. 

Myöhästymisen seurauksena seremoniassa muutama yksityiskohta meni uusiksi. Express kertoo, että alkuperäisen suunnitelman mukaan Williamin ja Catherinen lapsineen olisi pitänyt saapua paikalle 5 minuuttia ennen Charlesia ja Camillaa ja ottaa paikkansa kirkosta. Sen sijaan perhe seisoi hetken Charlesin perässä kun tämä oli kävelemässä kirkon ovelle ja vasta sitten he suuntasivat paikoilleen. 

Lähteiden mukaan kuningas Charles ei ollut myöhästymisestä lainkaan mielissään. Useiden somekommentoijien mielestä tilanne oli kuitenkin huvittava ja kömmähdys toi ripauksen rentoutta muuten hyvin tarkasti määriteltyyn seremoniaan. 

Williamin ja Catherinen esikoinen, 9-vuotias prinssi George oli paikalla ajallaan, sillä hänellä oli seremoniassa hyvin tärkeä tehtävä: hän oli yksi kuningasparin kahdeksasta viitankantajasta

Lue myös:

    Uusimmat