Mainos

Miksi pikavippien vertaileminen kannattaa? Viisi tärkeintä syytä

Pikavipillä tarkoitetaan suhteellisen pientä pikalainaa, joka maksetaan melko nopeasti lainan ottamisen jälkeen takaisin. Pikavippi tulee tarpeelliseksi usein silloin, kun arjen rahankäyttöön tarvitaan pientä joustoa.

Ennen pikavipin nostamista, on kuitenkin tärkeää vertailla lainatarjoukset. Korot ja kulut vaihtelevat eri toimijoiden välillä, joten sama hakija voi saada eri hintaisia lainatarjouksia. 

Vertaileminen ei rajoitu pelkkään hintaan vaan sen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös lainaehtoihin, kuukausierään ja laina-aikaan.

Katso tästä artikkelista viisi tärkeintä syytä vertailla pikavipit.

1. Säästät koroissa ja kuluissa

Pikavipin kustannukset muodostuvat lainan korosta ja muista siihen liittyvistä kuluista. Pikalainoja koskee sama sääntely kuin muita kulutusluottoja eli lainan korkoprosentti voi olla korkeintaan 20 prosenttia. 

Lainojen hinnoittelu vaihtelee kuitenkin suuresti eri lainantarjoajien välillä, joten eri toimijat voivat tarjota samalle hakijalle eri hintaisia lainoja. Vain vertailemalla voi selvittää, kuinka edullisesti pikavipin pystyy saamaan.

Vertailussa kannattaa hyödyntää erityisesti lainatarjouksista löytyvä todellinen vuosikorko. Tämä sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset, joten se kertoo parhaiten lainan kustannuksista. 

Vertailemalla ja valitsemalla edullisimman lainatarjouksen voi säästää parhaimmillaan jopa satoja euroja laina-aikana.

2. Löydät sopivimmat lainaehdot

Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää kustannusten lisäksi huomiota lainaehtoihin. Osa toimijoista tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää välillä lyhennysvapaan kuukauden, jolloin lainan takaisinmaksuun saa lisäjoustoa. Maksuvapaat voivat olla erityisen hyödyllisiä esimerkiksi loma-aikoina, jolloin rahaa kuluu usein tavallista enemmän.

Lainaehdoista on hyvä tarkistaa myös se, saako lainan maksaa ilman kustannuksia etuajassa pois, ja miten ylimääräiset lyhennykset vaikuttavat lainan takaisinmaksuun.

Kulutusluoton voi aina maksaa kokonaisuudessaan pois etuajassa, mutta luotonantajalla on tietyissä tilanteissa oikeus pyytää siitä korvausta. Ylimääräisten lyhennysten tekeminen on sen sijaan usein maksutonta, mutta joskus siitä joutuu tekemään erillisen ilmoituksen luotonmyöntäjälle. 

Muussa tapauksessa lyhennys pienentää jäljellä olevan lainapääoman sijaan seuraavaa maksuerää.

3. Lainojen vertailu on helppoa

Kun lähdet hakemaan lainaa, vertaile lainoja lainanvälittäjän kautta. Lainanvälittäjä tekee yhteistyötä jopa kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. 

Riittää, että täytät yhden hakemuksen, jonka lainanvälittäjä toimittaa kaikille yhteistyökumppaneilleen. Näin pääset vertailemaan lukuisia luotonmyöntäjiä vain yhden hakemuksen välityksellä.

Useimmat pankit ja rahoituslaitokset hyödyntävät automaattista päätöksentekoa, jolloin saat lainatarjouksia minuuteissa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainatarjouksia on helppo vertailla ja löydät helposti niiden joukosta itsellesi sopivimman.

Lainanvälittäjät tarjoavat palveluita hakijoille täysin maksutta, eikä lainahakemuksen täyttäminen edellytä hyväksymään tarjouksia. Jos mikään tarjouksista ei miellytä, ei niistä ole pakko hyväksyä yhtäkään.

4. Löydät luotettavan lainanantajat

Lainanvälittäjät tekevät yhteistyötä vain sellaisten lainanmyöntäjien kanssa, joilla on pitkä historia Suomessa tai muissa Pohjoismaissa. Kun vertailet pikavippejä lainanvälittäjän kautta, voit luottaa siihen, että kaikki kilpailuttamasi lainanmyöntäjät ovat luotettavia toimijoita.

Voit vertailla myös muun muassa asiakaspalvelun nopeutta ja tasoa sekä asiakastyytyväisyyttä erilaisissa palveluissa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa on äärimmäisen tärkeää, että asiakaspalveluun on mahdollista saada yhteys nopeasti.

Jos lainanantaja on saanut hyviä arvosteluita nykyisiltä asiakkailtaan, on todennäköisempää, että myös uudet asiakkaat tulevat olemaan tyytyväisiä. Tällaisen toimijan lainatarjoukseen onkin helppo tarttua, kun nykyiset ja entiset asiakkaat ovat saaneet positiivisia kokemuksia asiakkuudesta.

5. Löydät sopivan lainan nopeasti ja edullisesti

Pikavippien vertailu on lähes yhtä nopeaa kuin lainan hakeminen suoraan lainanmyöntäjän kotisivuilla. Samalla saavutat kuitenkin selvää säästöä, kun etsit lainatarjousten joukosta kaikkein edullisimman vaihtoehdon. 

Pienellä vaivalla voidaan saavuttaa iso taloudellinen hyöty, joten vipit kannattaa vertailla silloinkin, kun lainaa tarvitaan nopeasti äkillisten kulujen maksamiseen.

Pääset lisäksi vertailemaan lainaehdot, joista kannattaa erityisesti huomioida mahdollisuus maksuvapaisiin ja lainan lyhentämiseen kokonaisuudessaan etuajassa. Kulutusluoton korkoja ja kuluja kertyy koko laina-ajalta, joten se kannattaa maksaa kokonaisuudessaan pois etuajassa, jos taloudellinen tilanne vain sen sallii.

Yhteenveto

Pikavippi eli pikalaina on yleensä pienehkö laina, joka maksetaan suhteellisen nopeasti takaisin. Pikalainaa kannattaa hakea lainanvälittäjän kautta, joka auttaa hakijaa vertailemaan useita lainanmyöntäjiä yhden hakemuksen välityksellä.

Vertailussa kannattaa huomioida pikavipin todellinen vuosikorko sekä lainaehdot. Näiden lisäksi on hyvä tutustua yrityksen nykyisten asiakkaiden arvioihin. Vertailemalla löytää helposti itselleen sopivimman lainatarjouksen, jolloin lainatarjoukseen on helppo tarttua.

Lue myös:

    Uusimmat