Miksi Nuorten Leijonien superketjua ei nähdä ylivoimalla? Raimo Helminen kertoo syyn

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi on saamassa itselleen todellisen superketjun, kun Sampo Ranta, Aatu ja Aku Räty ovat muodostaneet erittäin toimivan kolmikon. Heistä vain Aku Räty on vieraillut ylivoimalla. Miksi näin?

Nuorten Leijonien tietyt rooliratkaisut ovat ehtineet herättää ihmetystä. Suomen ylivoima on toiminut kuitenkin hyvin, minkä myötä aihe on hyvin kaksipiippuinen.

Päävalmentaja Raimo Helmisen mukaan rooliratkaisujen taustalta löytyy selkeä kuvio. ”Raipe” ei innostu suorilta käsin ajatuksesta, jossa Ranta ja Rädyn veljekset muodostaisivat kolmikon myös ylivoimalla.

– Ehkä me mennään kuitenkin näillä nykyisillä. Ainakin tässä vaiheessa.

– Yli- ja alivoimamiehet erikseen. Sen pitää tulla meidän vahvuudeksi, Helminen paljastaa syyn nykyisille roolivalinnoille MTV Urheilun haastattelussa.

Kolmikosta erityisesti Ranta kantaa isoa vastuuta alivoimalla. Sama koski myös Aku Rätyä, joka sai Slovakia-ottelussa ylivoimavastuuta ykkössentteri Rasmus Kuparin loukkaantumisen myötä.

Tasakentällisin kolmikon peli on ollut erittäin lupaavaa. Myös Helmisen mielestä.

– Kyllä meillä kaikki ovat pelanneet hyvin. Ja Aatun ketju (nelosvitja) – on ollut pirteä, kyllä, Helminen nyökyttelee.

Leijonien valmennusjohto joutuu pyörittämään erikoisempaa rulettia turnauksen loppuvaiheilla, sillä Suomella on vain 11 tervettä hyökkääjää.

– Joku joutuu vähän tuplaamaan, mutta jätkät tietävät sen. En näe, että tuo on mitenkään ongelma meille, Helminen sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat