Miksi Leijonat teki varsin merkittäviä muutoksia MM-kokoonpanoonsa? Taustalta paljastuu yksi hyvinkin huojentava tieto

Leijonien valmennusjohto päätti tehdä useita muutoksia Suomen pelaavaan kokoonpanoon lauantain voittoisan Saksa-ottelun jäljiltä. Illan Latvia-pelissä peräti kolme levännyttä pelaajaa hyppää mukaan kehiin. Leijonien apuvalmentajan Ari-Pekka Selinin mukaan taustalla on yksinkertaisesti kuorman tasausta. Selin saattaa koputtaa puuta erittäin hyvän terveystilanteen keskellä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Suomi lähtee illan Latvia-otteluun hyvistä asetelmista. Se johtaa omaa lohkoaan 13 pisteellä. Lauantaina Leijonat löi pöytään väkevän suorituksen Saksaa vastaan. Erittäin tiivis ja kurinalainen puolustuspeli tuotti sille 2–1-voiton.

Nyt Suomen kokoonpanosta puuttuvat ykkössentteri Hannes Björninen, luottohyökkääjä Jere Sallinen ja puolustaja Miika Koivisto.

– Pelasimme vielä iltamyöhäisellä kovan pelin Saksaa vastaan. Nyt meille tulee levännyt Latvia päälle. Sen lisäksi meillä on tiistaina jo puolen päivän aikaan Kanada vastassa. Kyllä tässä sellainen kuorman hallinta on tärkeässä asemassa. Meidän tavoitteenamme on pelata vielä viisi peliä täällä Latviassa. Nuo tekijät johtivat tämmöisiin ratkaisuihin. Haluamme pitää pelaajia valmiina, kun käsky käy. Nyt Peter Tiivola, Mikael Seppälä ja Jere Karjalainen tulevat mukaan kokoonpanoon, Leijonien apuvalmentaja Ari-Pekka Selin kävi muutoksia läpi MTV Urheilulle.

Suomella yhtä lukuun ottamatta kaikki muut pelaajat ovat olleet kehissä MM-otteluissa. Ainoastaan Axel Rindell odottaa enää omaa vuoroaan.

– Käymme omaa harkintaa jokaisen pelin kohdalla. Halusimme tuoreilla muutoksilla ottaa kuromaa pois. Menemme niin Rindellin kuin kaikkien muidenkin kohdalla päivä ja peli kerrallaan, Selin sanoo.

Suomen joukkueen taustalta paljastuu yksi hyvin huojentava tieto. Muutosten takana ei ole mitään loukkaantumisiin viittaavia tekijöitä.

– Pitää koputtaa puuta ja päätä. Koko joukkue on terveenä. Siitä pitää olla kiitollinen, Selin nyökkäilee huojentuneena.

Leijonat on pystynyt parantamaan peliään päivä päivältä turnauksen edetessä. Nyt kyse on hienosäädöstä.

– Sitoutuminen ja kurinalaisuus ovat niitä teemoja, mihin nojaamme. Noita juttuja haluamme nähdä myös tänään. Nyt vastustaja (Latvia) pelaa hyvin erilaista peliä, vaikka heillä onkin hyvin organisoitu joukkue jalkeilla. He ovat erittäin pelinopeita ja heillä riittää taitoa. Meille tulee nyt erilaisia haasteita vastaan heidän suunnanmuutospelinsä kanssa, Selin ennakoi.

Iiro Pakarinen tutustui Leijonien superlupaus Anton Lundelliin MM-kisoissa: "Mahtava poika"

Niko Ojamäki hehkuttaa Anton Lundellia: "Ihan maailmanluokkaa!"

Lue myös:

    Uusimmat