"Miksi annoit noin paljon lisäaikaa", kysyi Jari Porttila pettymyksen keskellä – Huuhkajien menneisyyden haamut vihdoin taltutettu

Huuhkajien arvokisapaikat olleet ennenkin yhden ottelun päässä – itsevarma nykyjoukkue ei anna menneisyyden haamuille tilaa 2:14
Videolla Tulosruudun katsaus Suomen karsintapettymyksiin.

Suomen jalkapallomaajoukkue on kokenut vuosien varrella lukuisia pettymyksiä. Nyt edessä on kuitenkin kaikkien aikojen tilaisuus nousta EM-kisoihin. 

Huuhkajat nousee EM-kisoihin, jos se kaataa perjantaina Liechtensteinin. MTV Urheilun tilastokatsaus paljastaa, että Suomi on ollut lähellä jalkapallon arvokisoja aiemminkin. 

Suomi jäi vuoden 1980 EM-kisoista yhden pisteen päähän. Vuoden 1986 Meksikon MM-kisoihin olisi tarvittu kaksi pistettä lisää. 

Suomen jalkapallohistorian pahin pettymys tuli vuonna 1997 MM-karsintaottelussa. Suomi olisi päässyt voitolla kaksiosaiseen jatkokarsintaan, mutta kotijoukkue sössi viime hetkillä pallon omiin – ja haaveet olivat taas murskana. 

Toimittaja Jari Porttila yritti epätoivoisesti haastatella ottelun tuomaria. 

– Miksi annoit pelata noin paljon lisäaikaa, Porttila tivasi. 

Suomi sai vielä hyvän mahdollisuuden 2008 EM-kisojen karsinnassa. Vierasvoitto Portugalista olisi vienyt Huuhkajat kisoihin, mutta maaliton tasapeli jätti sinivalkoiset rannalle. 

Mitä Suomen Paulus Arajuuri ajattelee menneisyydestä? Katso yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat