Mikset harrasta seksiä? Tässä yleisimmät syyt

Seksi tuntuu hyvältä, ja oman kumppanin kanssa se on rakkauden ja intiimiyden osoitus. Miksette siis harrasta seksiä? Tässä syyt!

Huffingtonpost.com listasi asiat, jotka johtavat seksin loppumiseen parisuhteessa. Tunnistatko tilanteesi?

Ei palkintoa

Seksin tarkoitus on tuottaa hyvää oloa. Miksi siis harrastaisit seksiä, joka jatkuvasti tuottaa pettymyksen tai tuntuu ikävältä?

Syitä seksin tylsyyteen tai nautinnon puuttumiseen on useita. Kenties kumppanisi ei harrasta esileikkiä, saavuttaa orgasmin liian nopeasti tai ei ollenkaan, seksi kestää liian kauan ja voi olla kivuliasta. Kenties rakkaasi vain suorittaa seksin aina samalla tavalla, eikä huomioi sinua?

Monissa pitkissä suhteissa esimerkiksi suuteleminen jää taka-alalle, vaikka suhteen alkuvaiheessa suuteleminen tuntuu hyvältä ja luo eroottista jännitettä. Suuteleminen on itse asiassa intiimimpää kuin seksi: seksiin voi ryhtyä vihaisenakin, mutta harva meistä haluaa suudella intohimoisesti, kun on suuttunut kumppanilleen.

Ratkaisu ongelmaan: Suhteeseen saat lisää kipinää, kun muistat pitää kommunikaatiolinjat avoimina ja nähdä hieman vaivaa. Suutele ja ehdottele uusia asioita! Keskustele siis kumppanisi kanssa, muista esileikki ja aloita suuteleminen uudelleen!

Seksi ja tunteet eivät kohtaa

Seksin on tarkoitus tuottaa nautintoa, ei kipua. Seksi voi sattua joko aktin aikana tai sen jälkeen, eikä kipu aina ole fyysistä. Jos seksi nolottaa, ahdistaa tai kumppani on masentunut, seksielämä voi jäädä taka-alalle. Jos riitelette jatkuvasti, seksinne ei luultavasti ole säkenöivän upeaa.

Mikäli makuuhuoneessa on ollut hiljaista, älä aloita riitaa: muista sen sijaan kysyä rakkaaltasi, miten hän voi. Kenties hän ei pihtaakaan, vaan on masentunut ja allapäin.

Ratkaisu ongelmaan: Avaa suusi ja keskustele kumppanisi kanssa.

Seksi sattuu fyysisesti

Seksi voi aiheuttaa fyysistä epämukavuutta, jos esileikki tai liukuvoide unohtuu. Myös jotkin sairaudet voivat aiheuttaa yhdyntäkipua. Tuskia voi ilmetä, jos joudut kärsimään esimerkiksi alati uusivasta hiivatulehduksesta. Vanhemmiten fysiikka ei taivu kuten nuorempana, ja nivelet voivat kipeytyä helpommin.

Ratkaisu ongelmaan: Osta hyvä liukuvoide ja käy suihkussa ennen eroottisia hetkiä. Jos ongelma pitkittyy eikä kivulle löydy syytä, käy lääkärissä.

Kumppani ei himota

Seksiaktiin tai edes pieneen flirttiin on vaikea ryhtyä, jos tuntee itsensä rumaksi tai ei-halutuksi. Ennen seksiä haluat tuntea, että kumppanisi on hulluna juuri sinuun, ei kenenkään muuhun. Täydellinen tekninen suoritus ei riitä, mikäli petileikkien toinen osapuoli pyörittelee silmiään tai huokailee tylsyydestä.

Kun kumppanisi on innoissaan, sinäkin olet. Samaan tapaan myös apatia tarttuu: jos hän ei halua sinua tippaakaan, sinäkin lakkaat pikku hiljaa haluamasta häntä. Se, että himoitsee, ei riitä, vaan halu täytyy osoittaa sanoin ja teoin.

Ratkaisu ongelmaan: Kehu kumppaniasi ääneen. Kerro, mitä haluaisit tehdä hänen kanssaan. Pyydä häntä kertomaan, mitä hän tekisi sinun kanssasi.

Rutiinit puuttuvat

Apua, miten tylsää, mutta kuitenkin totta: seksin harrastamisessakin rutiini on tärkeää. On tärkeää tietää, mistä kumppani nauttii, ja muistaa miellyttää häntä.

Parisuhteen monissa kohtaamisissa noudatetaan tiettyä kaavaa: suhteen osapuolet tietävät, millaisiin ravintoloihin toinen osapuoli ei halua mennä syömään ja millaisesta juomasta hän pitää ruokansa kanssa. Jos jokaisesta ravintolavalinnasta täytyy silti riidellä alituiseen, ulkona syöminen alkaa vaikuttaa vähemmän hohdokkaalta.

Seksin saralla tulisi toimia samoin. Jokaisen seksikerran ei tarvitse olla samanlainen, mutta haluat silti varmistaa, että kumppanisi tietää sinua miellyttävät asiat. Jos sinun täytyy muistutella rakastasi vielä vuoden jälkeen siitä, ettet todellakaan nauti puremisesta, seksistä on tullut valtataistelua, jossa asioita tehdään kiusallaankin "väärin".

Ratkaisu ongelmaan: Puhu kumppanisi kanssa. Tee hänen olonsa hyväksi ja varmista, että tiedätte toistenne mieltymykset. Älä käytä seksiä riidan tai kiristyksen välineenä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja