Mikko Rantanen paljasti MTV Urheilulle: Merkittävä vamma NHL:n pudotuspeleissä – "Jäin vähän junan alle"

Mikko Rantanen paljastaa: Pelasi NHL-pudotuspeleissä murtuneella jalalla 4:15
Videolla Mikko Rantasen haastattelu kokonaisuudessaan.

Mikko Rantasen NHL-kausi päättyi karvaasti toisella pudotuspelikierroksella. Suomalaistähti loukkaantui San Jose Sharksia vastaan pelatussa ottelusarjassa. Rantanen paljasti vammansa laadun MTV Urheilulle.

Rantanen pelasi tähänastisen NHL-uransa parhaan kauden. Suomalaishyökkääjä takoi 74 runkosarjaottelussa 87 pistettä. Huima tehotahti jatkui myös pudotuspeleissä, kun Rantanen keräsi 14 pistettä 12 ottelussa. Pudotuspelit Rantasen ja Colorado Avalanchen osalta päättyivät kuitenkin pettymykseen.

Coloradon kausi tyssäsi toisella pudotuspelikierroksella, kun San Jose eteni otteluparista jatkoon voitoin 4-3. Rantanen loukkaantui ikävästi joukkueiden kuudennessa kohtaamisessa, mutta pelasi vammastaan huolimatta kauden viimeisessä pelissä. 22-vuotias suomalaistähti avasi MTV Urheilulle loukkaantumistaan.

– San Josea vastaan jäin vähän (Brent) Burnsin junan alle niin sanotusti. Siitä tuli jalkaan pieni hiusmurtuma. Se tuli kuudennessa pelissä. En joutunut, kun loppupelin pelaamaan, eikä pelin aikana sitä ei hirveästi huomaa. Seuraavana päivänä, kun oli välipäivä ennen seiskapeliä, se vähän kipeytyi. Hyvät tohtorit ja fyssarit saivat pelikuntoon, Rantanen selventää MTV Urheilun haastattelussa.

Pienestä kivusta huolimatta Rantanen nousi kuitenkin kaukaloon vielä seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa. Vamma ei Rantasen menoa hidastanut ja suomalainen iski joukkueelleen tärkeän osuman.

– Pelin sisällä ei hirveästi tule mietittyä, mutta kyllä sen huomaa, että ei ole oma itsensä. Kun menee kulmaan, voi ehkä miettiä, sattuuko se vai ei? Mietin sitä, että niin kauan kuin pystyn itseäni suojelemaan kentällä, että ei ole niin, ettei pysty olemaan taklaustilanteessa valmiina. Uskoin olevani, joten sen takia päätin pelata, Rantanen valottaa päätöstään.

Hiusmurtumasta toipuminen vaatii aikansa, mutta vamma ei häiritse Rantasen päivittäistä elämää lainkaan. Täyspainoisen harjoittelun Rantanen voi jälleen aloittaa heinäkuussa.

– Se on pieni murtuma, eikä haittaa normielämää. Vähän se tietysti treeniä rajoittaa. Heinäkuun puolella saa alkaa vasta juoksemaan. Tässä on onneksi paljon kesää jäljellä, joten siitä ei tule ongelmaa, Rantanen vakuuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat