Mikko Penttilän tanhutausta on tuonut mukanaan yhden ongelman TTK-treeneihin: "Tällä viikolla on taas käynyt ilmi"

Mikko Penttilä paljastaa suurimman haasteen, joka TTK-matkalla on tullut vastaan 4:49
Mikko Penttilä paljastaa suurimman haasteen, joka TTK-matkalla on tullut vastaan

Mikko Penttilän tanhutaustasta ei ole ollut ainoastaan hyötyä Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman harjoituksissa.

Näyttelijä Mikko Penttilä  valmistautuu paraikaa neljänteen Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman suoraan lähetykseen. Edellisessä lähetyksessä Penttilä ja hänen tanssiopettajansa Kerttu Nieminen  tekivät oman piste-ennätyksensä, ja Penttilä toivoo parin taipaleen olevan tuomaripisteiden puolesta nousujohteinen. 

– Toivotaan, että "slow and steady wins the race" (suom. hiljaa hyvä tulee), niinkuin sanotaan, Penttilä pohtii.

Penttilä on useassa yhteydessä puhunut omasta kansantanssitaustastaan, josta on ollut TTK-matkalla hyötyä esimerkiksi siten, että hän on tottunut liikuttamaan omaa kehoaan tanssillisesti. On kuitenkin muutamia asioita, joissa vanhoista tanhuopeista on ollut haittaa. 

– Esimerkiksi miten tanhussa treenataan pyörimistä, nyt tällä viikolla on taas käynyt ilmi, että minä pyörin tai pääni pyörii väärin. 

– Kansantanssissa treenataan siten, että pää pyörähtää aina ympäri, jotta tasapaino pysyy paremmin. Ja sitten kun meillä on tango tällä viikolla, niin sen pään pitäisi pysyä koko ajan tuolla omassa vasemmassa. Niin minulla se (pää) kääntyy aina, kun me lähdetään kääntymään. Sitten pitää opetella myös joistain opituista tavoista tavallaan ulos. 

Kroppa on Penttilän mukaan alkanut hiljalleen tottua tiiviisiin tanssitreeniviikkoihin. Penttilä ja Nieminen treenaavat tanssia noin 3-5 tuntia joka päivä. Päiviin on tullut muitakin uusia rutiineja, kuten esimerkiksi iltavenyttelyt. 

– Se kehonhuolto on tosi tärkeää myös tässä kisassa. 

Arjen eri tilanteissa tulee myös tapailtua tanssitunneilla läpikäytyjä asioita. Taannoin esimerkiksi Penttilä opetteli rumban käsien liikettä niissä pienissäkin hetkissä, kuin ehti tanssisalin ulkopuolella. 

– Ihan kun aamupalaa teki ja laittoi leivänpaahtimesta leivät paahtumaan, niin jäi siihen leivänpaahtimen eteen ja mietti, että ah nyt kun on aikaa, niin voin tässä treenata näitä käsiä samalla. 

Yllä olevalla videolla Mikko Penttilä kertoo treeniviikostaan ja paljastaa, mikä on osoittautunut suurimmaksi haasteeksi TTK-matkalla.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa sunnuntaisin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat