Mikko Manner näkee Kärpissä tapahtuneen poissaolonsa aikana merkittävää taustakehitystä – "Olen siitä eniten onnellinen"

1:08
Tuukka Tieksola iski Kärpille 1-1-tasoitusmaalin ylivoimalla HIFK:ta vastaan.

Pitkän aikaa maajoukkuetehtävistä tulleen koronakaranteenin takia sivussa ollut Oulun Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on nauttinut SM-liigassa piristyneitä esittäneen ryhmän nuoren pelaajien antamasta panoksesta.

Manner liittyi kahden viikon poissaolon jälkeen takaisin Kärppien valmennukseen, kun joukkue oli voittanut 13 edellisestä ottelustaan peräti 12. Hänen paluuviikollaan oululaiset kuitenkin hävisivät ensin KalPalle ja sitten HIFK:lle, kunnes lauantain kierroksella tuli 4-1-voitto Ässistä.

Kärpät on nyt tiukasti mukana taistelussa kuudesta suorasta puolivälieräpaikasta. Manner kertoi Ässiä vastaan tulleen voiton jälkeen joukkueen tilanteesta.

– Tuloksen valossa on joo nousujohteista, mutta totta kai pitää paljon vielä parantaa ja yritetään parantaa, hän totesi vielä edessä olevasta 18 runkosarjaottelun urakasta.

Kärppien ryhmästä löytyy valtavasti kokemusta ja taitoa, mutta taustalla tapahtuu kehitystä, josta Manner on erityisen mielissään. Nuorista pelaajista Tuukka Tieksola iski maalin ja syötti toisen HIFK:ta vastaan ja Aku Räty teki Ässiä vastaan tehot 0+2.

– Meillä on minun mielestäni hyvää aihiota siinä. Se, mistä olen eniten onnellinen, on että meidän nuoret pelaajamme ovat tulossa ryminällä nyt. Nyt he alkavat olla sellaisessa vireessä, että he pystyvät auttamaan joukkuetta illasta toiseen.

– Kun puhutaan Aatusta, Akusta (Rädyn veljekset) ja Tieksolasta, niin he tekevät meidän joukkueestamme tällä hetkellä parempia, ja kun he menevät huikeaa vauhtia eteenpäin, niin he ovat nyt niitä, jotka energisoivat. Sitten me muut yritämme parantaa tietenkin yhdessä koko ajan, Manner kuvaili.

Kärpät kohtaa tällä viikolla kotonaan Sportin tiistaina ja HPK:n keskiviikkona. Lauantaina joukkue matkustaa HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan.

2:19

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja