Mikkelissä levitettiin kilokaupalla kannabista – poliisi sai kiinni ammattimaisen organisaation

Poliisi kertoo saaneensa kiinni ammattimaisen kannabiksen kasvattajaorganisaation Mikkelissä.

Itä-Suomen poliisilaitoksella Mikkelissä on tutkittu syksyn ja kuluneen talven aikana laajahkoa kannabiksen kasvattamisorganisaatiota. Asiaan liittyen on tehty kiinniottoja Mikkelin lisäksi myös Helsingissä ja Mäntyharjulla.

Poliisi teki marraskuussa ennakkotiedon perusteella kotietsinnän Mikkelissä sijainneeseen kiinteistöön, josta löytyi ammattimainen ja useammassa tilassa toiminut kannabiskasvattamo.

Poliisi epäilee, että kiinteistöllä on ollut enimmillään satoja kasveja kasvamassa. 

Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että useita kiloja valmista ja myyntikuntoista kannabista on toimitettu kasvattamolta Mikkelissä toimineiden tukkuostajien kautta edelleen käyttäjille Mikkelin lisäksi myös useampaan muuhun kaupunkiin. 

Noin 20 epäiltyä

Esitutkintaan liittyen poliisi epäilee noin kahtakymmentä ihmistä erilaisista huumausainerikoksista. Lisäksi rikosasian tutkinnassa on tullut ilmi muita rikoksia, kuten pahoinpitelyitä. 

Kuulustelut on pääosin saatu tehtyä ja tutkinta on edennyt loppuvaiheeseensa, poliisi kertoo. Ketään ei ole enää vangittuna, mutta osa on edelleen matkustuskiellossa.

Poliisi saanee esitutkinnan laajahkossa asiassa valmiiksi kevään aikana, jonka jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle.

4:39
Katso myös: Pitäisikö huumeiden rangaistavuudesta luopua huumehaittojen minimoimisen nimissä? Vihreät tekee selvityksen kannabislain uudistamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja