Mikkelin siltasortuman syitä selvitetään

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut tutkinnan Mikkelin siltasortumasta.

Silta romahti Viitostielle viime viikon maanantaina, kun sillan purkua oltiin valmistelemassa. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta odottamaton sortuma aiheutti vaaraa liikenteelle.  

Tutkinnanjohtaja Kai Valosen mukaan Onnettomuustutkintakeskuksen tarkoituksena on selvittää sortuman syy, jotta vastaavilta tapauksilta vältyttäisiin.  

– Haluamme tarkistaa, johtuiko sortuma esimerkiksi siitä, että silta ei ollut alun perinkään kunnollinen. Selvitämme myös purkuun liittyviä työprosesseja: miten asiat oli tällä purkutyömaalla hoidettu, miten ne pitäisi vaatimusten mukaan hoitaa ja tuottavatko nämä nykyiset vaatimukset turvallisen lopputuloksen.  

Valonen kertoo, että tutkinnassa otetaan huomioon myös liikennejärjestelyt. Viitostien liikenne oli pysäytettynä, mutta sortuneen sillan alta pääsi pujahtamaan muutama toiselta tieltä tullut auto.  

Valosen mukaan tutkinnassa ei ole ainakaan vielä tullut esiin mitään viitteitä siitä, että romahtaneessa sillassa olisi ollut jotain vikaa. Hänen mukaansa myöskään muista silloista ei ole syytä olla Mikkelin tapauksen vuoksi huolissaan.  

– Tämä silta romahti purkutöiden yhteydessä, ei esimerkiksi siksi, että jokin raskas ajoneuvo oli ajanut sen päältä, hän huomauttaa.   

Siltaromahdukset ovat harvinaisia. Valosen mukaan edellinen vastaavanlainen tapaus on vuodelta 1998. Tuolloin Tainionkosken ylittävä Tornan silta sortui Imatralla, kun sitä purettiin. Valosen mukaan onnettomuudessa kuoli yksi ihminen.  
Mikkelin siltaromahduksen tutkinta kestää Valosen arvion mukaan puolisen vuotta. 

Lue myös:

    Uusimmat