Mikael Granlundin uhkakuvasta tärähti hätkähdyttävä näkemys: "Se voi olla sinänsä hyvä" – puheet haastettiin heti

Leijonaraati iski kiinni Mikael Granlundin sikatemppuun – "Nyt lähti Mikke kostoretkelle" 3:07
Leijonaraati iski kiinni Mikael Granlundin sikatemppuun – "Nyt lähti Mikke kostoretkelle"

Leijonien kapteeni Mikael Granlund hankki itselleen ja joukkueelleen sylikaupalla hankaluuksia, kun hänelle tuomittiin Sveitsi-ottelun loppuhetkillä ulosajo. Granlund lähti kostamaan Lausannen sveitsiläispuolustajalle Andrea Glauserille tämän aiempaa taklausta ja menetti tilanteen hallinnan. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Tilanne kulminoitui Granlundin lyömään poikittaiseen mailaan, joka päätyi Glauserin leukaperiin ja pudotti tämän jäähän. Ratkaisua mahdollisesta Ruotsi-puolivälierää koskevasta pelikiellosta odotetaan yhä.

Huomenta Suomen Leijonaraadissa ottelua ja tilannetta puivat MTV Urheilun asiantuntijat Petteri Sihvonen ja Ari Vallin.

– Granlundin teko on törkeä, mutta mietin, että oireileeko hän samalla jotain muutakin tuohon joukkueeseen liittyvää? Sihvonen mietti.

Vilttiketju-ohjelmassa Sihvonen aprikoi, olisiko Leijonien suorituksessa lopulta suurta eroa Granlundin kanssa tai ilman.

– Jos minulta kysytään, tuosta pitäisi tulla yhden ottelun pelikielto. Jos niin käy, tuo voi olla joukkueelle jopa pieni herätys.

Vallin jakoi aiemmin samankaltaisen näkemyksen Suomen sisäisessä pistepörssissä viiden syötön turvin neljäntenä olevasta Granlundista.

– Jos Mikke tuosta jää pois, se voi olla sinänsä hyvä juttu. Kukaan ei pysty katsomaan numeroa 64, että "tee meille jotain". Nyt pitäisi kaikkien nostaa tasoaan ja hypätä kiekkojen eteen, syödä niitä ja taistella kovemmin.

Vallinin näkemys haastettiin välittömästi

Vilttiketju: Leijonien alkulohko repaleisin koko Jukka Jalosen päävalmentaja-ajalta – "Ne faktat eivät pala tulessakaan" 9:42
Vilttiketju: Leijonien alkulohko repaleisin koko Jukka Jalosen päävalmentaja-ajalta – "Ne faktat eivät pala tulessakaan"

Tshekissä siirtymistä Prahasta Ostravaan tänään Leijonien tavoin tekevä MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen ei niellyt Vallinin näkemystä kakistelematta. Hän kävikin siitä pienen vuoropuhelun ex-pelaajatähden kanssa. 

Savonen: Haastan nyt tätä heittoa Praha–Ostrava-junasta käsin. Minusta ei ole millään tavalla hyvä juttu, jos Mikael Granlund puuttuu torstain Ruotsi-pelistä. Fakta on se, että Granlund on niitä harvoja Leijonien pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan NHL-jääkiekkoa, mitä kuitenkin vedetään torstaina Ostravassa. Joo, kyllä, Granlundilla turnaus on mennyt miten mennyt, mutta loppupeleissä tullaan raakaan osaamiseen. Suomen pelitapaetu on viety ihan totaalisesti, minkä myötä paine kohdistuu yksilöihin. Ja jos Suomen paras pelaaja jää tuosta pois, niin en näe sitä millään tavalla hyvänä asiana. Ei kollektiivista saada paikattua sitä aukkoa, minkä ykkösylivoiman pyörittäjä ja pelillinen virtuoosi Granlund tuohon jättää, mikäli hän saa pelikieltoa.

Vallin: En tietenkään missään nimessä toivo, että hän jäisi pois. Hän on kuitenkin Leijonien ykkösjätkä. Haen tällä nyt sitä, että tuo voisi olla hyvä herätys joukkueelle, kun Granlundiin ei voisi nojata ollenkaan. Mua mietityttää Leijonissa se, että heidän pitäisi saada kamppailupelaamiseen vähän lisää ruutia. Jos Mikke jää pois, niin se luo entistä suuremman altavastaaja-aseman tuohon peliin. Jääkiekossa ei ole koskaan kaaduttu yhteen mieheen. Lusikka pitää ottaa nyt kauniiseen käteen ja koko joukkueen pitää pelata paremmin.

Juttu jatkuu videon alla.

Mikael Granlund vaarassa saada pelikieltoa – Lasse Kukkonen sanoo suoraan: "Riskit on aika isot" 2:53
Mikael Granlund vaarassa saada pelikieltoa – Lasse Kukkonen sanoo suoraan: "Riskit ovat aika isot."

Savonen: Jos miettii, että mistä Suomen mahdollisuudet voisivat tulla, niin yksi on se, että jos Ruotsin paketti alkaa horjumaan rallattelumaisesti edenneen alkusarjan jälkeen. Toisaalta on vaikea nähdä syitä sille, että miksi Suomi tuon pelin voittaisi. Leijonilla oli vielä vuonna 2019 niin pelitavallinen kuin asenne-etu Ruotsia vastaan. Ruotsilla on nyt sekä paremmin valmennettu että myös yksilötaidoltaan parempi joukkue. Leijonien ryhmä ei ole välttämättä edes niin hyvä, mitä se oli silloin. Puhutaan megaluokan ihmeestä, jos Suomi tuon pelin voittaisi. Ihan sama, vaikka paineet olisivat kuinka Ruotsin niskassa. Heillä on maailmanluokan yksilöitä, jotka ovat olleet aiemminkin painetilanteissa.

Vallin: Mennään kuitenkin siihen, että jääkiekko on kummallinen peli ja peleihin lähdetään aina 0–0-tilanteesta. Ruotsi on voittanut kaikki matsit, ja jos tilanne on pitkään 0–0, niin Ruotsi saattaa lähteä ylihyökkäämään. Se taas voi tarjota Leijonille muutamia ylivoimahyökkäyksiä. Tätä kautta voi tulla jäähyjä tai yllätyssaumoja. Iso juttu on se, että miten Leijonien uskallus riittää. Onko pelkotiloja päässä, vai pystyykö kaiken tuomaan kehiin. Ei ole sellaisia pelejä olemassa, missä ei olisi mitään mahkuja. Kyse on kuitenkin maalintekopelistä. Se, että kumpi onnistuu paremmalla prosentilla omista paikoistaan, on taas ihan ratkaisuroolissa myös torstaina.

Juttuun lisätty Savosen ja Vallinin vuoropuhelu aiheesta kello 13.02. Samalla otsikkoa muokattu. 

Lue myös:

    Uusimmat