Mikael Granlund avasi Leijoniin tuloon liittyvää päätöstä – "Ollut ikävä"

Leijonat sai NHL:stä mieluisia uutisia, kun Nashville Predatorsin tähtihyökkääjä Mikael Granlund ilmoitti lähtevänsä mukaan MM-kotikisoihin. Granlundin mukaan kaikki puolsi kisamatkaa – nyt hän palaa pitkästä aikaa Leijonien nuttuun.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Granlund vapautui Leijonien käyttöön, kun Nashville Predatorsin kausi päättyi NHL:n pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Predators hävisi Colorado Avalanchelle suoraan voitoin 0–4.

– Harmittihan se, kun kausi loppui siellä, mutta paikat olivat kunnossa ja oli mahdollisuus päästä pelaamaan kotikisoissa. Kaikki loksahti kohdilleen ja Leijonat halusi minut tänne. Innolla hyppään mukaan. Näitä kotikisoja ei välttämättä ehdi enää hirveästi tulla vastaan, niin kyllä nämä kiinnostivat todella paljon. Ollut pieni ikävä Leijoniin, kun olympialaiset jäivät meidän osaltamme välistä. Erittäin hienoa, kun pääsee mukaan, Granlund sanoi Leijoniin tuloon liittyvästä päätöksestä MTV Urheilulle.

Predators jäi Avalanche-sarjassa pahasti jalkoihin. Täten jossittelulle ei jäänyt sijaa.

– Kaikki kunnia Coloradolle. Emme aivan päässeet heidän tasolleen. Juusen (Saros) loukkaantuminen pari peliä ennen runkosarjan loppua oli iso kolaus meidän joukkueellemme. Puhutaan kuitenkin yhdestä liigan parhaista maalivahdeista. Se vaikutti varmasti. Mutta hävisimme paremmalle joukkueelle. Oikea taho meni jatkoon, Granlund myöntää suoraan.

Putoamisen jälkeen Granlund kävi lääkärintarkistuksessa ja lähti matkaamaan kohti Suomea. Hän liittyi Leijonien vahvuuteen perjantaina.

Granlundille Leijonien edustaminen on ”todella iso asia”. Hänet nähtiin edellisen kerran MM-kisoissa keväällä 2018. Tuolloin Granlund kipparoi Suomen joukkuetta Tanskassa pelatussa turnauksessa.

– Tänne tullaan omasta tahdosta ja niin, että täällä haluaa aidosti pelata. Maajoukkue on pärjännyt viimeisten parin vuoden aikana oikein hyvin. Toivottavasti saadaan myös nyt homma hyvin käyntiin, Granlund miettii.

30-vuotiaan hyökkääjän on tarkoitus hypätä kehiin lauantaina, kun Suomi kohtaa iltaottelussa Latvian. Se, mihin Granlund asetetaan, on vielä auki. Hyvin todennäköisesti paikka löytyy Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen rinnalta.

Granlundilta tiedusteltiin sitä, haluaako hän pelata Leijonissa laidassa vai keskushyökkääjän tontilla.

– Ei ole mitään väliä. En ole vielä jutellut ollenkaan, että missä tulen aloittamaan, Granlund huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat