Mika Väyrynen hämmentyi EM-suosikki Englannista – kahdesta tähdestä huolestuttavia merkkejä

Englanti kaatoi Serbian EM-avauksessaan – golfin US Openissa dramaattinen loppu 3:17
Tulosruutu: Englanti kaatoi Serbian EM-avauksessaan

MTV Urheilun EM-jalkapalloasiantuntija Mika Väyrynen seurasi osaltaan hämmentyneenä Englannin otteita maan kisa-avauksessa sunnuntaina.

Kisojen iso ennakkosuosikki Englanti kaatoi Jude Bellinghamin osumalla Serbian 1–0. Bellingham naulasi osumansa jo 13. peliminuutilla.

– Englanti herätti kysymyksiä, MTV Urheilun jalkapalloasiantuntija Mika Väyrynen myöntää.

– En tiedä, että vaikuttiko aikainen maali Englannin pelaamiseen. Ei ainakaan positiivisella tavalla. Olisin odottanut, että he olisivat jatkaneet samalla lailla ja pyrkineet tekemään lisää maaleja. Nyt he vain keskittyivät puolustamaan johtoaan. He lähestyivät loppupeliä hyvin varovaisesti, Väyrynen jatkaa.

Vaikka Englanti tuli peliin laadukkaalla avauksella, se valui hyvin alas ja Serbia sai otetta.

– En tiedä, ovatko ne sitten sisäisiä ja ulkoisia paineita, jotka tuohon vaikuttivat. Tuolla pelillä voi tulla isompia vastaan ongelmia, kun siellä on enemmän laatua niin boxin lähellä kuin myös sisällä. Jos he valuvat samalla tavalla ja päästävät paremmat joukkueet noin lähelle maalia, niin heille voi tulla vaikeuksia. Toki, varmaan hekin pystyvät parantamaan, Väyrynen pohtii.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Väyrynen kehuu Englannin ainoan maalin tehnyttä Bellinghamia, joka osoitti Väyrysen mukaan sen, ”miksi hänestä kohistaan”.

– Samaan aikaan esimerkiksi (Phil) Foden ei päässyt lähellekään sitä liitoa, mitä hän on osoittanut Cityssä, ja (Harry) Kane jäi hiljaiseksi, Väyrynen huomioi.

Englannin tähtiosastolta kantautuikin huolestuttavia merkkejä.

– Fodenin kohdalla yhteistyö ja yhteispeli eivät ole sillä tasolla, mitä ne ovat seurajoukkueessa. (Bukayo) Saka saatiin puolestaan niihin tiloihin pallon kanssa, missä hän on tottunut olemaan Arsenalissa pelatessaan.

– Varmaan Kane miettii ja kyselee, miten häntä saataisiin paremmin mukaan. Häntä turhauttaa varmasti, mutta ehkä tässä voi vähän tuudittautua siihen, että tämä oli vasta ensimmäinen peli. 24 kosketusta on todella, todella vähän Kanen kohdalla, Väyrynen ihmettelee.

Isännillä homma toimii

Kisojen ennakkosuosikeista Saksa säväytti avausottelussaan, kun se kaatoi Skotlannin peräti lukemin 5–1.

– Jos Saksa pystyy harjoittamaan samanlaista intensiivisyyttä hyökätessä ja vastaprässissä kovempia vastustajia vastaan, he voivat mennä pitkälle, Väyrynen näkee, jatkaen:

– Saksa on lähtenyt aika vahvasti paineistamaan vastustajan viimeistä linjaa monella pelaajalla. Aika harvalla muulla maalla on topparit 30 metrissä vastustajan maalista katsottuna.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Väyrynen huomioi, ettei Skotlanti antanut kunnon vastusta Saksalle. Samaan aikaan Saksan isot tähdet aloittivat turnauksen väkevästi.

– (Ilkay) Gündoganin ja (Jamal) Musialan rooli linjojen välissä, (Florian) Wirtz ja (Kai) Havertz, siinä on aika paljon erilaisia rotaatioita ja vastaliikkeitä matkassa. Nuo aiheuttivat Skotlannille hirveästi ongelmia. Se auttaa, kun mukana on (Toni) Kroosin kaltainen pelaaja pyörittämässä palettia keskikentällä. Hän pystyy syöttämään palloa ahtaisiin väleihin pelaajille, jotka pystyvät noista paikoista pelaamaan eteenpäin. Kiva nähdä, että miten homma toimii kovempia ja paremmin puolustavia joukkueita vastaan. Ainakin näin alussa resepti oli kunnossa, Väyrynen ynnäilee.

Saksa pelaa seuraavan EM-ottelunsa keskiviikkona, kun se kohtaa iltaottelussa Unkarin (kello 19.00). Englannin seuraava peli on ohjelmassa torstaina. Se kohtaa tuolloin iltakamppailussa Tanskan (19.00).

Lue myös:

    Uusimmat